BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Uluslararası ajans son dakika geçti! Türkiye ABD'den bunu istedi

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Ankara ziyareti sürerken Reuters haber ajansı son dakika haberini geçti. Ajansın haberine göre Türkiye Menbiç'te ABD'ye ortak çalışmayı teklif etti. YPG'nin ise çekilmesini istedi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Ankara'daki temasları devam ediyor. Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 3 saati aşan uzun bir görüşme gerçekleştiren ABD'li Bakan'dan neler istendiği belli olmaya başladı. Reuters'e konuşan bir Türk yetkili, Türkiye'nin YPG'nin Menbiç'ten çekilmesini istediğini söyledi. Türkiye ayrıca ABD'ye Menbiç operasyonunda birlikte çalışmayı teklif etti. 

Reuters ajansı dün görüşmeden sonra geçtiği bir diğer son dakika haberinde de Erdoğan'ın Rex Tillerson'dan YPG'nin SDG içerisinden çıkarılması talebinde bulunduğunu iddia etmişti.

Ortadoğu gezisi kapsamında Türkiye'de bulunan Rex Tillerson'un bugün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

ERDOĞAN İLE BEŞTEPE'DEKİ ZİRVE

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson dün akşam saatlerinde Ankara'ya gelmişti. İlk görüşmesini de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de yapmıştı. Görüşmenin içeriğine dair ayrıntılı bir açıklama yapılmazken, FETÖ ve Halk Bank davalarının da gündeme geldiği söylenmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, geçen yıl 30 Mart'ta Ankara'ya, 10 Temmuz'da ise İstanbul'a gelmişti.

Çavuşoğlu ile Tillerson bir araya geldi

İçeride görüşme dışarıda eylem! Kritik görüşmenin yeri dikkat çekti