BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
UĞUR ARSLANTAŞ / TÜM YAZILARI
Uğur ARSLANTAŞugurars@internethaber.com
TÜM YAZILARI
Kolesterol ilaçları üzerine Bir araştırmacı ilkel kabileler üzerinde beslenmenin kolesterole etkisi üzerine araştırma yapmaya karar verir.
Borsa Düşecek, Hisse Satmalıyım Yatırım kapsamlı bir analiz sonrası ana para güvencesi ve makul bir getiri sunan işlemdir.
Moodys Notumuzu Kırdı Ne Yapalım? Bir mal (ev, dükkan, hisse senedi) almaya karar verdiğimizde fiyatının uygun olmasını isteriz.
Kilo Vermekte Neden Başarısızız… Fazla kilolardan kurtulmak istiyorsanız bu işin yaşam tarzı değişikliği olduğunu bilmeniz gerekli. Kilolardan kurtulmak için gereken doğru davranışları bilmek size fayda sağlamadığı gibi üzgünüm ama uygulamakta fayda sağlamayabilir.
Borsa bilgi ve sabır işi, fazla kurcalama değil... Nasrettin Hoca fıkralarındaki gibi bir şeydir paranın durduğu yerde doğurması. Borsada uzun vadeli, değer yatırımlarıyla dünyanın en zengini olan Warren Buffett’i her konuşmasında bu gerçeği anlatır.
Akıl ve sağduyuya karşı Duygularımızın aklı ve sağduyuyu devre dışı bırakmasını önleyip, borsada mantıksız işler yapmamanın tek yolu vardır: Gün içi ekrana bakmak, en fazla çıkan hisseler listesine bakmak gibi duyguları azdıran hareketlerden kaçınmaktır…
Borsada neden kazanamıyoruz? Borsa mağdurlarının diğer ortak özelliği ise piyasanın nasıl işlediğini bilmemeleridir. 10 lira ederi olan şirketi 5 liraya kelepir aldınız, hisse 4 liraya hatta 2liraya düşerse satar mısınız? Böyle sormayayım genelde satılıyor.
  • 1