BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  GÜNCEL

Üçüncü köprünün yeri sır

Ulaştırma Bakanı İstanbul'a yapılacak 3. köprünün yerini, gelişi güzel yatırım yapılmaması için saklıyor.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan 3. köprünün nereden geçeceğini kendilerinin bildiğini 'Eğer öyle spekülatif yatırım yapacak olan varsa, sağ gösterip sol vurabiliriz. Hiç boşuna yatırım yapmasınlar'' dedi.

Bakan Yıldırım Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve ASO Yönetim Kurulu üyelerini bakanlıkta kabulu sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Daha fazla açıklama yapmanın bu aşamada kimseye yararı olmadığını ifade eden Yıldırım, karar verdikleri zaman zaten herkesin öğreneceğini kaydetti. Gizli tutulması nedeniyle arsa fiyatlarının fırlamadığını sözlerine ekleyen Bakan Yıldırım,İstanbul'da daha önce 40 dolara satılan arsaların şimdi 600-700 dolara satıldığını ve bunları köprü ile ilişkilendirmenin doğru olmadığını söyledi.

Yıldırım, ''Kuzey dedik ama kuzeyde bir sürü nokta var. O çok riskli bir yatırım. Eğer öyle spekülatif yatırım yapacak olan varsa, sağ gösterip sol vurabiliriz. Hiç boşuna yatırım yapmasınlar'' diye konuştu.