BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter'da öyle bir şey yazdı ki anında hesabını kapattılar

Sosyal medyanın en çok uygulamalarından biri olan Twitter'da her gün milyonlarca tweet atılıyor. Bir Japon kullanıcısının twitter'a yazdığı bir mesaj ise gündeme bomba gibi düştü.

Abone ol

140 karakterle kullanıcıların düşüncelerini ifade ettiği paylaşım platformu olan Twitter hesap kapattı. Japon kullanıcının yazdığı bir tweet nedeniyle hesabı kapatıldı.

Sanal suçlarla etkin mücadele edebilmek için yapay zeka odaklı önlemler alan Twitter, kendisini rahatsız eden sivrisineğe 'ölüm tehdidinde bulunan bir kullanıcının' hesabını bloke etti.

"GEBER" DEDİ

Japon bir kullanıcı kendisini rahatsız eden sivrisineği öldürdükten sonra fotoğrafını çekerek yanına şöyle yazdı: "P..! Kendi halimde televizyon izleyerek dinlenmeye çalışırken ne diye gelip beni ısırırsın? Geber! (Gerçi öldün zaten)"

TWİTTER MESAJ GÖNDERDİ: HESABINIZI KAPATTIK

Kullanıcı daha sonra Twitter'dan hesabının kalıcı olarak dondurulduğunu ve tekrar aktifleştirilemeyeceğini bildiren bir e-posta aldı: "Twitter'ı kullandığınız için teşekkür ederiz. Hesabınız, tehdit içeren mesajlar gönderildiği gerekçesiyle askıya alınmıştır. Twitter'ın kullanım koşullarına göre tehdit içerikli tweet'lere izin verilmemektedir. Bu hesap tekrar aktifleştirilemez. Anlayışınız için teşekkür ederiz."