BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Tüzmen: Türkiyenin dost eli sıcaktır

Devlet Başkanı Kürşad Tüzmen'den Barzani'ye cevap geldi. "Türkiye'nin dost eli sıcaktır fakat..."

Abone ol

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) Lideri Mesut Barzani'nin ''Türkiye Kerkük'e müdahale ederse, biz de Diyarbakır'a karışırız'' şeklindeki sözlerini değerlendirirken, ''Türkiye'nin eli; dost eli yerine başka şekilde hak edenler için çok ağırdır. Hiç bir zaman sınanmaması gerekir'' uyarısında bulundu.
    
Tüzmen, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilen ''makina sektör envanteri'' çalışmasının sonuçlarını açıklamak üzere düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
    
Tüzmen, IKDP lideri Barzani'nin, ''Diyarbakır'a karışabilecekleri'' yönündeki sözünün hatırlatılması üzerine şu değerlendirmede bulundu:
    
''Türkiye'nin dost eli çok sıcaktır, kuvvetlidir, candandır, samimidir. Türkiye'nin eli; dost eli yerine başka şekilde hak edenler için çok ağırdır. Hiç
bir zaman sınanmaması gerekir.
    
İki günde 9 şehit verilen ortamda kimse Türkiye'yi kendi iç politikasına
alet etmesin.''
    
Bakan Tüzmen, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki öneminin anlaşılması açısından
ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun 'Habur sınır kapısının 3 gün kapatılması' önerisi hakkındaki soru üzerine de, ''Türkiye, zamanı gelince kendi içinde değerlendirmesini yaparak gerekli tedbirleri alır'' dedi.
    
Tüzmen bu arada, ''Türkiye'nin dost eli sıcaktır, kuvvetlidir. Tersini hak
edenler için ise eli ağırdır'' ifadesini yineledi.