BIST 9.562
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.488,98
HABER /  GÜNCEL

Tuzla'da kimyasal sızıntı paniği!

İstanbul Tuzla'da yayılan kimyasal koku paniğe neden oldu. Sosyal medyada binlerce kullanıcı, ağır kokudan şikayet ederken ilk açıklama İGDAŞ'tan geldi.

Abone ol

TUZLA'da dün akşam saatlerinde ilçe geneline yayılan koku paniğe neden oldu. Vatandaşlar polisi telefon yağmuruna tuttu. Tuzla'daki hastanelere başvuranların sayısı ise binleri aştı. Bölgede inceleme yapan AFAD ekipleri ise belirlenen gazın tanımlı bir gaz olmadığını açıkladı. İlerleyen saatlerde ise İBB'den "Tuzla'daki kokunun atıksu kolektöründen kaynaklandığı ve insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı tespit edildi" açıklaması yapıldı

Tuzla geneline hakim olan ağır koku kimyasal sızıntı iddialarına neden oldu. Sosyal medyada binlerce kullanıcı, kokuyla ilgili şikayetlerini dile getirirken kokunun kaynağıyla ilgili uzun süre çeşitli iddialar ortaya atıldı.

İBB KOKUNUN NEDENİNİ AÇIKLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tuzla'daki yoğun kokunun nedeninin atık su kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığını açıkladı.

İBB Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Akşam saatlerinde Tuzla'da bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku şikayetleri gelmesi üzerine İBB ekipleri süratle bölgeye sevkedilmiş olup; sözkonusu kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir.İlk incelemelerde, insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir. İSKİ, kolektör kapaklarından hava tahliyesi yolu ile kokuyu gidermeye çalışmaktadır" denildi.

Şikayetlerin artması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa'dan yapılan açıklamada Tuzla'nın tümünü etkilediği iddia edilen kokuyla ilgili ekiplerin bölgeye intikal ettiği belirtilerek AKOM, İGDAŞ ve diğer birimlerinde konuyla ilgili bilgisi olduğu ve müdahale edildiğini belirtildi.

AFAD: TANIMLI BİR GAZ DEĞİL

AFAD ekipleri cihazlarla ölçüm yaptı. Yapılan ölçümlerde ilk belirlemelere göre, kokuya neden olan gazın ölçüm yapılan cihaza tanımlı olmayan bir gaz olduğu ve bu nedenle gazın kaynağının anlaşılamadığı öğrenildi.

İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA 

Tüm Tuzla'yı etkisi altına alan kokuyla ilgili açıklama yapan İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş.) kokunun doğalgaz sızıntısından kaynaklanmadığını duyurdu.

Kokunun bölgede vidanjörlerin boşaltım yaptığı alandan geldiği ileri sürüldü. Bu bölgeye İGDAŞ, İtfaiye,İSKİ, AKOM, UMKE, İl Çevre Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin bölgede incelemeleri devam ediyor.

TUZLA BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Tuzla birçok mahallesinde hissedilen ağır kokuya ilişkin Tuzla Belediyesi'nden yapılan açıklamada da; "İlçemiz genelinde hissedilen koku ile ilgili bütün ekiplerimiz sanayi bölgelerine intikal etmişlerdir. Konu ile ilgili İBB, Emniyet ve İSKİ ekipleri ile koordineli araştırılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

CHP'Lİ HAMZAÇELEBİ: FARKLI ŞEYLER SÖYLENİYOR

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçelebi, twitter'dan yaptığı açıklamada Tuzla'daki kokuyla ilgili alt kademedeki bürokratların bakan ve valinin açıklamalarından farklı olduğunu söyledi. Hamzaçelebi olayı takip ettiklerini söyledi.

tayfun ezer
#tuzla istasyon, yayla mahallesi ve piyade okulu cevresinde muazzam göz yakan, migde bulandiran bir gaz kokusu var. Şu an pek dikkate alinmiyor gibi gözüküyor. yetkililerin dikkatine

şeyda @tekseyda
Kokudan zehirlenecegiz sokağa çıkmayı bırak evin içinde gezimizi yakan bu kokunun sebebi nedir hiç bir açıklama yok #Tuzla

hakan çakırtaş @CakirtasHakan
@ibbBeyazmasa tuzla da inanılmaz aşırı bir koku var ve evin içinde zehirlenmek üzereyiz maske ile mi gezelim temiz hava için hastaneye mi yatalım ?

Abdurrahman Yavuz @ayvz25
Her nefeste sanki çakmak gazı çekiyorum. Bütün tuzla bir gecede tinerciye döndü. Helalleşme turuna çıkıyorum.

Ahmet Özer @amidoxime
Tuzla'da ağır bir doğalgaz kokusu var. Rahatsız edecek derecede. Evlerinizi terk etmeyin zira burnunuz düşebilir.