BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tuzla, Evde Sağlık Hizmeti’nde Türkiye'nin Performans Lideri

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ekip ve araç desteği sağladığı Tuzla Devlet Hastanesi, evde sağlık hizmeti sunduğu hasta sayısını 7 katına çıktı. Tuzla Belediyesi’nin katkısıyla haftanın 7 günü hizmet vermeye başlayan Tuzla Devlet Hastanesi, bu

Abone ol

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İrfan Fırat ile Evde Sağlık Hizmeti işbirliği protokolünü imzaladı. Tuzla Devlet Hastanesi tarafından sürdürülen hizmete Tuzla Belediyesi’nin desteğini sağlayan protokol kapsamında, evde sağlık hizmeti ihtiyacı duyan hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bakım ve tedavi sürecinde işbirliği yapılıyor. Tuzla Belediyesi, bu süreçte 2 binek araç, 3 sağlık personeli, 1 büro personeli ile evde sağlık hizmeti alan vatandaşlara hizmet sunuyor. Tuzla Belediyesi personeli, hekimlerce planlanan tedavilere destek amacıyla enjeksiyon, pansuman, serum takma, sona takma ve hemşirelik hizmetlerini Tuzla Devlet Hastanesi’nin sorumluluğu ve denetiminde yerine getiriyor.

Mart’ta 161, Temmuz’da 1012 Hastaya Evinde Bakıldı
1 Nisan 2013’ten beri yürütülen işbirliği, Tuzla Belediyesi Aydıntepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekli toplantıda değerlendirildi. Toplantıya Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İrfan Fırat, Tuzla Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Mehmet Metin, Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ali Kemal Durgun, Evde Sağlık Hizmetleri’nden sorumlu Dr. Rukiye Korur ve diğer sağlık personeli katıldı. Evde Sağlık Hizmeti’nin Tuzla Belediyesi’nin katkısıyla ivme kazandığına değinildi, Tuzla Devlet Hastanesi’nin bu işbirliğiyle performansta Türkiye 1.si olduğu vurgulandı.
Evde Sağlık Hizmeti’nin sayısal verileri de toplantıda değerlendirildi. Mart ayında 161 hastaya bu hizmetin sunulduğu belirtilerek, Tuzla Belediyesi’nin dahil olduğu nisan ayında 243, mayıs ayında 902, haziran ayında 914, temmuz ayında 1012, ağustos ayında ise 922 hastaya evinde sağlık hizmeti sunulduğu açıklandı.

Belediyenin Desteği Olmadan Tüm İlçeye Yetişmemiz Güçtü
Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İrfan Fırat, daha önce evde bakım hizmetini mesai saatleri içinde sunduklarını, belediyenin desteğinin ardından hafta sonları da dahil hizmet verdiklerini açıkladı. Fırat, “Mevcut yönetmeliklerde evde bakım için en fazla bir ekip kurulması gerekiyor. Tuzla ilçemiz gibi İstanbul’un çok büyük ve geniş bir alanında bir ekibin tüm bölgeye gerçek anlamda yetişmesi güç. Tuzla Belediyesi bu konuda bize inanılmaz bir destek sağladı. 2 tane aracın donanımı sağlandı. 3 acil tıp teknisyeni, 1 sekreter verildi. Belediye, cep telefonu sistemi ile aracın merkezden yönetilmesini sağladı. Araçların düzenli takibini sağlamak için GPS sistemi kullanılıyor. Araçlara navigasyon da takıldı. Belediye sadece tıbbi destek sağlamıyor, ekiplerimizin gittiği evlerdeki sosyal ihtiyaçları da karşılıyor” dedi.

Sorumluluk Bilinciyle Çözüm Gerçekleştirdik
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Devlet Hastanesi ile birlikte Evde Sağlık Hizmeti’ni 7 aydır sürdürdüklerini hatırlattı. “İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş” misali her evdeki hastanın yanında olduklarını belirten Başkan Yazıcı, “Evde Sağlık Hizmeti’nden yararlanamayan bir çok vatandaşımız vardı. Sosyal sorumluluk anlayışımız ile bir çözüm gerçekleştirdik. İşin asıl sahibi Sağlık Bakanlığı. Biz de ilçemizdeki hastalarımıza yetişilmediği noktalarda bu hizmeti yürütüyoruz. Evde Sağlık hizmetinden özellikle yatağa bağlı kişiler yararlanabilir. Bu hastalarımızın ev ortamında hastalıklarının teşhis ve tedavi edilmesini sağlıyoruz. Sorumlu hekim gittiği evde hijyen ve temizlik açısından da bir sorun tespit ederse biz belediye olarak ilgili birimimize yönlendiriyoruz. O evi temizliyoruz. Hastanın beslenme sıkıntı olursa Gönül Elleri Çarşısı devreye giriyor. Yemek ve gıda desteği sağlıyoruz. Psikolojik sıkıntıları olan vatandaşlarımızın evine psikolog gönderiyoruz” şeklinde konuştu.