BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

TÜSİAD'ın içine düştüğü oyunu anlattı!

TÜİSAD'ın Anayasa taslağına yönelik eleştiriler sürüyor. MHP lideri çok ağır konuştu.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli AK Parti'nin seçim öncesi söylemekte çekindiği konuları TÜSİAD üzerinden topluma tartıştırdığını ve Başbakan Erdoğan'ın da nasıl karşılanacak diye pusuya yatmış dinlediğini ileri sürdü.

TÜSİAD'ı oyuna gelmekle suçlayan Bahçeli, "Ne kadar PKK talebi var milletin karşısına TÜSİAD olarak çıkıyor" dedi.


Bahçeli BDP'nin başlattığı “sivil itaatsizlik” eylemlerinin isyana doğru yönelişin adımları olduğunu savundu.

Bahçeli Kütahya'da halka hitap etti. Anayasa değişikliği üzerinden yeni bir oyun oynandığını iddia eden Bahçeli şunları söyledi:

“Yeni bir rol paylaşımı var. Hani 'anayasa değişikliği yapacağız' diyordu, bu değişikliği de 7 değerli bilim adamıyla yapacağını söylüyordu. Onların hazırladığı, halktan saklanan, AKP'nin bildiği metin vardı.

Şimdi TÜSİAD denen bir kuruluşa iki üye ısmarlandı, kendisinin seçim öncesi söylemekte çekindiği konuları TÜSİAD'ın Başkanı bir hanımefendi ağzıyla kamuoyuna duyuruyor, kendisi de pusuya yatmış dinliyor. Bu teklifler nasıl karşılanacak, ona göre tavır içine girecek. Adalet ve Kalkınma Partisi bunu yapabilir, onun sicili budur.

Peki, Türkiye'nin ekonomik hayatını yönlendiren beyler, siz nasıl bu oyuna düşüyorsunuz? Şimdi bir anayasa değişikliği hazırlamışlar, 5 ana başlıkla kamuoyuyla paylaşıyorlar ve burada da 'Cumhuriyet' adı kalsın da diğer değişmez maddeler değişebilsin, esnek bir üniter yapı olsun, milliyetçilik kavramı bulunmasın, Türk ve Türk milleti kavramları anayasada yer edinmesin, ana dilde, şunda bunda diye ne kadar PKK talebi var, ne kadar etnik bölücülüğü hedefe götürecek madde var, milletin huzuruna TÜSİAD olarak çıkıyor.

Bu oyunlar oynanırken gerçeği millet kavramasın diye basılmamış bir kitaptan dolayı basın özgürlüğü tehdit altına alınıyor, bilmem nerede birtakım olaylar temcit pilavı gibi tekrar gündeme getiriliyor, yandaş televizyonlar orkestra gibi aynı şarkıyı söylüyor, Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte yürüme teranesine devam ediyor.”

BDP'NİN “SİVİL İTAATSİZLİK” EYLEMLERİ

Bahçeli'nin gündeminde BDP'nin sivil itaatsizlik eylemleri de vardı. Bahçeli şunları söyledi:

"Bugünkü iktidarla bir kardeş kavgasının kokusu geliyor. Öyle devam eder diye endişe ediyoruz. Sivil itaatsizlik adı altında yavaş yavaş geçmişteki terör faaliyetlerini yeni bir oyunla Türkiye'nin gündemine taşıyorlar. 'Şu insanlara bakın, Diyarbakır'ın meydanlarında oturmuşlar, bir şeyler istiyorlar bunlara vermek lazım. Bunları bu yağmurda soğukta bu kadar incitmemek lazım' gibi bir mağduriyet oyununun bir göstergesidir. Buna aldanmamak lazım. Bugünkü sivil itaatsizlik bir masumiyet rolüyle vatandaşa, 'Bakın biz ne kadar masumuz. Bir şeyler istiyoruz ama vermiyorlar. Bizim karşımıza polisi çıkarıyorlar ama buraya gelmiyorlar' diye diye oynanan oyunun yavaş yavaş isyana doğru yönelişinin adımlarıdır. Kürt sorunu vardır diye Diyarbakır'a giden Sayın Başbakan... Şimdi sivil itaatsizlikte PKK yandaşlarıyla Diyarbakır meydanına var da bunların masum dileklerini bir kez daha dinle. Oynanan oyun büyük, oyunun sonu felaket, oynanan oyun kardeş kavgasına götürür.”