BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türkü Baba Esenleri coşturdu

Esenler Belediyesi’nin, Ramazan ayı kültür etkinliklerinin ilk akşamında ünlü türkücü Fatih Kısaparmak sevenleri ile buluştu.

Abone ol

Fatih Kısaparmak’ın konseri öncesi davetlilere seslenen Esenler Belediye Başaknı M. Tevfik Göksu, “Esenler’e vefa duygusu bekleyen herkesi, 21 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz dünyanın en uzun ve kalabalık iftar sofrasına bekliyorum. Dünya rekorunu hep birlikte kıracağız” dedi.

Bu Ramazan’da “Eve teslim iftar”, “Alo iftar”, “Alo sahur”, “Konu komşu iftardayız” gibi bir birinden ilginç projelerle dikkatleri çeken Esenler Belediyesi, akşamları Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlediği kültür-eğlence programları ile Esenler halkına farklı bir Ramazan yaşatmaya çalışıyor. Esenler Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür etkinliklerinin ilki, dün akşam Tuna Mahallesi’ndeki Esenler Belediyesi Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleşti.

Hafız Necati Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan program, mehteran takımının konseri ile devam etti. Muhammed Taştan’ın duasının ardından havai fişek gösterisi de meydanı dolduran davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Ramazan bizim ışığımız

Daha sonra kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, her toplumda yarasalar gibi ışığı görünce karanlığa kaçan, ortamın sürekli karanlık olmasını isteyen insanların bulunduğunu belirterek, “Buna karşılık yine her toplumda insanları aydınlatan, insanlara ışık olan insanlar ve değerler de vardır. İşte başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da günahlardan arınma ayı olan Ramazan da bizim ışığımızdır, rahmetimizdir” dedi.

Esenlik içinde yaşayacağız

Belediyenin düzenlediği farklı programlarla Ramazan’ı Esenler halkı ile birlikte dolu dolu yaşayacaklarının altını çizen Göksu, “Bu seneki Ramazan ayı sloganımız (Birlikte daha iyiyiz…). Evet, biz birlikte olduğumuz zaman daha iyiyiz. Ramazan, birlik, beraberlik, rahmet, mağfiret, dostluk, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bunun için hep birlikte olacağız, birlikte daha iyi olacağız. Ramazan’ı Esenler’de esenlik içinde yaşayacağız” şeklinde konuştu.

150 bin iftarımız olacak

Esenler Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca yapacağı sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında da davetlilere özet bilgi veren Göksu, “Gerek eve teslim iftar uygulamamızla, gerekse konu komşu iftardayız ve dünyanın en uzun ve kalabalık iftar sofrasıyla Ramazan ayı boyunca toplam 150 bin kişinin iftarında birlikte olacağız. Esenler’de akşam ezanı okunduğunda (Eyvah ben nasıl, ne ile iftar edeceğim) demeyecek. Her yoksula, her ihtiyaç sahibine ulaştık, akşamları 4 çeşit sıcak yemeğimiz kapılarında” dedi.

Birlikte dünya rekoru kıracağız

Esenler Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinliklerinden en önemlisinin 21 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirileceğinin altını çizen Başkan Göksu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl (Bir sofra da sen kur) diyerek yaptığımız davete Esenler halkı olumlu cevap verdi ve binlerce Esenlerli en uzun iftar sofrasında buluştu. Bu sene de dünyanın en uzun ve en kalabalık iftar sofrasını hep birlikte kuracağız. Davutpaşa ve Atışalanı Caddesi’nde boydan boya kuracağımız iftar sofrasına toplam 40 bin kişiyi bekliyoruz. Ve böylece şu anda 15 bin kişi ile Dubai’de bulunan dünya rekorunu kırmak istiyoruz. Gelecek sene Dubai düşünsün Esenler’i nasıl geçeceğiz diye. Eğer Esenler’e küçük bir vefa duygusu besliyorsanız 21 Ağustos’ta sizleri bu sofraya bekliyoruz. Dünya rekorunu hep birlikte kıracağız Guinnes Rekorlar kitabına gireceğiz. Bu rekorla birlikte Esenler’de çok şey değişecek. O akşam eksiksiz bir şekilde hepinizi iftara bekliyorum”.

Vaatlerimizin ilerisindeyiz

Göreve geldiğinden bu yana Esenler’de yaptıkları hizmetler hakkında da özet bilgi veren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Seçim sırasında sizlere bir gazete vererek, (Bizi seçmenin halinde bunları, bunları yapacağız, bu bizim taahhüdümüz) demiştik. Bir çoğunuz da (Başkanım 5 yıllık dönem içinde bunların yarısını yapın yeter) demiştiniz. Allah’a şükür daha 2 yıl dolmadan biz o vaat ettiklerimizin yüzde yüz ilerisindeyiz. Şu anda Esenler’de 500 trilyonluk yatırım devam ediyor. Esenler değişiyor, Esenler gelişiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Türkü baba coşturdu

Göksu’nun konuşmasının ardından ünlü türkücü Fatih Kısaparmak, Esenler’deki sevenleri ile buluştu. Bir birinden güzel türkülerini seslendiren Kısaparmak’a meydanı dolduran vatandaşlar da eşlik etti. Bahçede büyükler için bu etkinlikler düzenlenirken, kültür merkezi içinde de çocuklar için programlar vardı. Onlar da çocuk programlarıyla doyasıya eğlendiler.