BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Türkönelerde bayrak değişimi

AK Parti'de Özlem Türköne'nin yerine, kocası Mümtazer Türköne aday olacak.

Abone ol

AK Parti'de aday adaylığı başvuruları sona ererken, flaş gelişmeler yaşandı. Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Başbakan Erdoğan'dan affını isteyerek aday olmadı.

İstanbul Milletvekili Özlem Türköne'nin yerine de gazeteci eşi Mümtazer Türköne'nin aday olacağı öğrenildi. 10 aday adaydan sadece birinin listelere girebilecek olması, mevcut milletvekillerinde 'çizik' korkusunu artırdı.

UNAKITAN BAŞVURUDA BULUNMADI

Pazartesi mesai bitiminde eklenen başvurularla toplam aday adayı sayısı 5 bin 599'u buldu. Bunlardan 803'ü kadın, 267'si ise engelli. Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yanı sıra, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, milletvekillerinden Akif Gülle, Mehmet Çerçi, Mehmet Salih Erdoğan, Ali Kul da adaylık başvurusu yapmayan isimler arasında yer aldı. Uzun süre aday olmayacağı iddia edilen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün müracaatta bulunması dikkat çekti.

TÜRBANLILAR DA DİLEKÇE VERDİ

İlk kez türbanlı aday adayları da milletvekilliği listelerine girebilmek için başvuruda bulundu. Aralarında Balıkesir eski İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Kamçı, MKYK Üyesi Fatma Bostan Ünsal, Trabzon'dan Ayşe Suna Köseoğlu'nun da olduğu başörtülü isimlerin başvurularının kabul edildiği öğrenildi. Bu arada rekor başvuru, AK Parti'ye önemli bir gelir kaynağı da oldu. Erkek aday adaylarından 3 bin TL isteyen parti yönetimi, kadınlardan bin 500 TL talep etmiş, engellilere ise ücretsiz başvuru yolunu açmıştı. Bu hesaba göre, 14 milyon 791 bin 500 TL aidat AK Parti kasasına girmiş oldu.

CİNAYET AMİRİ AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI

Cinayet büro amirliği yaptığı dönemde Şehriban Coşkunfırat'ın katil zanlısı üç satanisti ve 'kolici' lakabıyla bilinen seri katil Orhan Aksoy'u yakalayan emekli emniyet müdürü Metin Örel, İstanbul 2. Bölgeden AK Parti aday adayı oldu. Yabancı bir firmada yöneticilik yapan emekli emniyet müdürü Örel, dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na giderek başvurusunu yaptı. Örel, 2011 genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölgeden milletveki olmak istediğini belirtti.