BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi yasa boğan depremlerde son durum: Can kaybı sayımız 5 bin 894

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, AFAD Genel Merkezi'nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerle ilgili son bilgileri aktardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "5 bin 894 vatandaşımız hayatını kaybetti." dedi. Oktay, "Afet bölgesine lojistik anlamda destek verebilmemizle ilgili bize sıkıntı verecek kapalı hiçbir yolumuz kalmamıştır." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

5 bin 894 vatandaşımız hayatını kaybetti.34 bin 810 vatandaşımız yaralandı. Toplamda 16 bin 139 arama kurtarma ekibi sahada. Tüm havaalanlarını kullanmaya başladık. Gece boyu gece görüşlü helikopterlerimiz de çalışmaya devam edecek. Yoğun hava sevkiyatı başlıyor. Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'a ekipler gönderilecek.

Çadır kentlerimiz kuruluyor

Sahra hastanesinin kurulduğu yerler var. Barınmayla alakalı şunu da ifade etmek isterim çadır kentlerimiz kuruluyor afet bölgelerinde. Çadırlar ve battaniyelerin dağıtımına yoğunlaştık. Konteyner kent kurulumuyla ilgili çalışmalarımız başlamış durumda.

Doğal gaz ana hatlarımızda 6 farklı bölgede ana iletim hatlarında yoğun hasarlar var demiştim. Bugün bu 9'a çıkmış durumda ama bizim çalışma süremizi etkilemedi. Yarın akşam itibarıyla biz bu hatların yeni bir sürprizle karşılaşmazsak gece itibarıyla tamamlamayı planlıyoruz. Perşembe günü kontrollerle birlikte hemen hemen tüm afet bölgesinde doğal gazı veriyor olacağız. 

Kapalı hiçbir yolumuz kalmamıştır

Ulaştırma konusunda güzel haberimiz var. Hemen hemen kapalı yolumuz  afet bölgesine lojistik anlamda destek verebilmemizle ilgili bize sıkıntı verebilecek kapalı hiçbir yolumuz kalmamıştır. Enkaz altında bulunan son vatandaşımızı çıkartana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.