BIST 9.607
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.473,87

Türkiye'yi dehşete düşüren olayda caniden kan donduran itiraf

Türkiye'yi dehşete düşüren olayda caniden kan donduran itiraf

Gaziantep'te cesedi valize koyup dışarı atan kişi adliyeye sevk edildi. Emniyetteki ilk ifadesinde "Bebek koltuktan düşmüştü" demişti. Zanlı, "Dayanılmaz bir sesi vardı sanki akrep sokmuş gibi ağlıyordu, dayanamayıp yere fırlattım" dedi.

Türkiye'yi dehşete düşüren olayda caniden kan donduran itiraf

Gaziantep'te önceki gün akşam saatlerinde Kemal Köker Caddesi'ndeki 100. Yıl Parkı'nda valizde kız bebek cesedi bulunmasına ilişkin soruşturma, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nce oluşturulan özel ekip tarafından sürdürülüyor. Olayla ilgili bebeğin annesi olduğu tespit edilen İhlas el-Baho (26), 10 aydır birlikte yaşadığı Ziyad el- Abdullah (24) ve kaldıkları evin sahibinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi. Gaziantep'te valizde cesedi bulunan bebeğin annesi ve birlikte yaşadığı kişi adliyeye sevk edildi. Emniyetteki ilk ifadesinde "Bebek koltuktan düşmüştü" diyerek suçlamaları reddeden zanlı, "Dayanılmaz bir sesi vardı sanki akrep sokmuş gibi ağlıyordu, dayanamayıp yere fırlattım" diyerek suçunu itiraf etti.

Türkiye'yi dehşete düşüren olayda caniden kan donduran itiraf

Kemal Köker Caddesi'ndeki 100'üncü Yıl Parkı'nda, geçen cumartesi günü akşam saatlerinde şüpheli valiz görenler, polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, valizin içinde buz ile battaniyeye sarılı kız bebek cesediyle karşılaştı. Adli Tıp Kurumu'na götürülen ve yapılan otopsisinde 5 aylık olduğu, kafatasında çatlak, vücudunda ise işkence izleri ve morluklar belirlenen bebeğin ölümüyle ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği bünyesinde özel ekip oluşturuldu. Kentte son 5- 6 ayda doğan bebeklerden alınan topuk kanlarıyla eşleştirilmesi için cenazesinden numune alınan bebeğin ölümüyle ilgili oluşturulan özel ekip, çok sayıda mobese ve güvenlik kamerasının kayıtlarını incelemeye alındı.

Türkiye'yi dehşete düşüren olayda caniden kan donduran itiraf

17 SAATLİK KAMERA KAYDI İZLENDİ: Özel ekip, bebeğin cansız bedeninin bulunduğu andan itibaren 17 saat boyunca güvenlik kameralarının kayıtlarını izledi. Görüntülerden 100'üncü Yıl Parkı'ndaki bebeği valizle bırakan kişinin, Binevler Mahallesi'nde geçen 7 Aralık akşamı kaydedilen ve kucağındaki çocuğu dövüp, duvara vurduğu güvenlik kamerasına yansıyan kişi ile aynı olduğu belirlendi. Yapılan araştırmada, şüphelinin Suriye uyruklu Ziyad El Abdullah olduğunu belirleyen özel ekip, Abdullah'ı Binevler Mahallesi'ndeki kiralık evde birlikte yaşadığı bebeğin annesi İhlas El Baho ve çifte yardım ettiği öne sürülen Cerrah El Abdullah'ı (19) gözaltına aldı.

Türkiye'yi dehşete düşüren olayda caniden kan donduran itiraf

SAVCILIK SERBEST BIRAKMIŞ: Ziyad El Abdullah'ın defalarca tokatladığı bebeğin başını duvara vurduğu görülen, 7 Aralık akşamı kaydedilen güvenlik kamerası görüntülerinden 2 gün sonra 9 Aralık'ta gözaltına alınarak, Düztepe Polis Merkezi'ne götürüldüğü ortaya çıktı. Bebeğe darp raporu da alınan olaydan sonra emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ziyad El Abdullah'ın savcılık tarafından serbest bırakıldığı belirlendi.