BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,62
ALTIN 2.474,15
HABER /  GÜNCEL

Antalya Manavgat yangınında son durum! Ölü sayısı arttı kötü haberler geliyor

ANTALYA Manavgat'da çıkan yangından son dakika haberler gelmeye devam ediyor. AFAD yangında 3 kişinin öldüğünü 122 kişinin yaralı olduğunu duyurdu. Yangın hala kontrol altına alınabilmiş değil. 8 mahalle küle döndü.

Abone ol

Antalya'nın Akseki ilçesinde başlayıp Manavgat'a sıçrayan büyük orman yangını etkili olmaya devam ediyor. Büyük yangın nedeniyle Manavgat - Akseki yolu hala trafiğe kapalı. Şu ana kadar 5 mahalle tahliye edilirken, 8 mahalle neredeyse tamamen yok oldu. İşte Manavgat'daki yangından gelen son dakika haberler:

ÜÇ BAKANDAN AÇIKLAMA

Manavgat'taki yangına müdahale sürerken üç bakandan flaş açıklamalar geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli şu bilgileri verdi:
-"3 uçak, 38 helikopter, 472 arazöz ve 4 bin personelle yangınlarla mücadele ediyoruz. Hasarlarla ilgili ilk tespitlerimize göre 150 büyükbaş, bin küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi ve 500 dekar ağırlıklı muz serasında zarar var. Güvercinlik'te bir otelin boşaltılması söz konusu oldu ve tahliye başladı." 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Yangının söndürüldüğü alanlarda hasar tespit çalışmalarını başlattık. Devletin tüm imkanları Antalya'mız için, Manavgat'ımız için seferber edilmiş durumda. Tüm ekiplerimiz sahalarda" 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu : "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm birimlerimiz bu yangınların neden çıktığıyla ilgili gerekli soruşturmayı yapıyor. Vatandaşlarımıza yardımları zamanında ulaştırmak için AFAD'ın koordinasyonunda bir lojistik merkezi oluşturuldu. 6 noktada Kızılay sıcak yemek servisi yapıyor, diğer giyecek gibi acil ihtiyaçların karşılanması için muhtarlarla bir iletişim ağı oluşturuldu."

ALANYA DA YANIYOR

 Manavgat ve Akseki'deki yangınlar sürerken Alanya ve Gündoğmuş ilçelerinden de yeni yangın haberleri geldi. Alanya'nın Konaklı bölgesi Yeniköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yerleşim yerine yakın olan yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

BİR İLÇEDE DAHA YANGIN BAŞLADI

 Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde de orman yangını başladı. Ortakonuş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, bölgeye sevk edilen ekiplerce kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bölgedeki Yukarı Mahalle, tedbir amaçlı boşaltı. Sarp bölgede yer aldığı için yangına müdahalenin güçlükle yürütüldüğü öğrenildi.

BÖCEK: 4 YERDE BAŞLADI, SABOTAJ KOKUYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Manavgat'taki yangınla ilgili sabotaj ihtimalinin akıllara geldiğini söyledi. Böcek, "Yangın birbirinden bağımsız 4 farklı yerde ve hafta içi çıktı. Bu durum sabotaj ihtimalini akıllara getiriyor. Hafta sonu olsa piknikçileri suçlayabiliriz ama bu durumda böyle bir olasılık bana akıllıca gelmiyor. Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmalara başladı ve bizim arkadaşlarımızda kendilerine yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı. 

7-8 MAHALLE TAMAMEN YOK OLDU

Yangınla ilgili son durum hakkında bilgi veren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen şunları aktardı:

-"Çok büyük yangın. Dün 12.00 gibi başladı. 4 ayrı noktada başladı ve halen devam ediyor. En büyük olumsuzluk çok geniş bir havzada sürüyor. Devletin bütün unsurları vatandaşlarla beraber teyakkuzda ama maalesef ki çok büyük kayıplarımız var. Yaralılarımız var, vefat edenler var. En azından 7-8 mahallenin tamamen yok olduğunu biliyorum.

-Hala devam ediyor, en büyük olumsuzluk çok etkili bir rüzgar var. Yangına müdahale edilmekte çok zorluk çekiliyor. En kötü tarafı da şehir merkezine kadar indi. Ulukapı Kirten mahallemiz var, Manavgat'a bitişik. Çeltikçi mahallemiz var, Işıklar mahallemiz var, tamamında Manavgat merkeze kadar indi. Önüne geçmeye çalışıyoruz. En büyük duamız bir an ince rüzgar kesilir etkisini kaybeder ama çok büyük kaybımız var ve devam ediyor, aynı hızla devam ediyor" 

YANGIN MANAVGAT DEVLET HASTANESİ'NE YAKLAŞTI

Yangının Manavgat Devlet Hastanesi'nin 1 kilometre yakınına kadar ulaşmasıyla Manavgat Devlet Hastanesi'nde bulunan 10 entübe hasta başka hastanelere nakledilmeye başlandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "Manavgat Devlet Hastanesi yangınla alakalı herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya değildir. Hizmetine devam etmektedir. Manavgat Devlet Hastanesi yoğun bakımda entübe durumunda olan 10 hasta tedbir amaçlı başka hastaneye nakledilmiştir."

SON DAKİKA : 3 ÖLÜ

Manavgat yangınında korkulan oluyor. Bu saate kadar 1 can kaybı vardı. AFAD, Manavgat'taki yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. AFAD'ın son duruma ilişkin yaptığı açıklamaya göre 122 kişi de yangından etkilenirken bunlardan 58'inin tedavisi sürüyor. 

BİR İYİ HABER

Yangından gelen bir diğer son dakika haber ise mahsur kalan 10 kişiyle ilgili. Oymapınar Barajı'nda 10 kişi yangın sebebiyle dünden beri mahsurdu. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit: "Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 vatandaşımız kurtarıldı." açıklamasını yaptı. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Antalya Manavgat yangınından yürek yakan görüntüler! Her şey gitti
Foto Galeri Antalya Manavgat yangınından yürek yakan görüntüler! Her şey gitti Galeriye Gözat