BIST 9.486
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.488,66
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den büyük sıçrama

Türkiye marka değeri olarak dünyanın en büyük ligleri sıralamasında yükseldi. İşte yeni sıralama...

Abone ol

Türk Futbolu şike ve teşvik soruşturması nedeniyle tarihinin en sıkıntılı günlerini geçirmesine rağmen Spor Toto Süper Lig marka değeri olarak dünyanın en büyük 8. ligi haline geldi.

Dünya futbol organizasyonunda ise 11. sırada yer alan Türkiye, Rusya ile birlikte en büyük sıçramayı gösteren iki ülkeden biri oldu.Avrupa'da ve Güney Amerika'da spor ekonomisi üzerine çalışmalar yapan Pluri şirketinin araştırmasında dünyada futbola yön veren organizasyonların ve ülkelerin marka değerleri açıklandı.

Dünyanın en büyük futbol organizasyonunun UEFA Şampiyonlar Ligi olarak belirlendiği araştırmada 32 takımlı turnuvanın piyasa değerinin 5 milyar 225 milyon euroya ulaştığı duyuruldu. Bu organizasyonu 3 milyar 592 milyon euro ile UEFA Avrupa Ligi izledi.

MARKA DEĞERİ 870 MİLYON EURO

Ülke bazında İngiltere Premier League 3 milyar 386 milyon euro ile başı çekerek rakiplerine büyük fark yaptı. İngiltere'yi 2.700 milyon euro ile İspanya La Liga takip etti. Türkiye Spor Toto Süper Lig ise listeye büyük bir sıçrama yaparak 8. sıradan girerken, 18 kulüplü ligimizin marka değeri 870 milyon euro olarak gösterildi.Pluri şirketi kulüplerin kadrosunda bulunan futbolcuların bonservis bedellerini gözönünde bulundurarak bu araştırmanın gerçekleştirildiğini belirtti.

Şirket ayrıca, kulüplerin kadrolarında bulundurdukları futbolcuların yaş ortalamalarının da önemli olduğunu vurguladi. Bu futbolcuların göstermiş olduğu performansı kaç yıl daha sürdürebileceklerinin de hesaplandığını hatırlatan şirket, "Kadrodaki oyuncuların bugünkü değeri ve yarın ne olabileceğinin ortalaması çıkartılmıştır" açıklamasında bulundu.