BIST 9.698
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de yaşayan İngilizlerin en pahalı bulduğu şey

Türkiye'de yaşayan İngilizlerle yapılan ankette dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Otomobil fiyatlarının yüksek bulunduğu ve trafikten dolayı otomobil alınmaması tavsiyesi yaptılar.

Abone ol

İngiliz basını, Türkiye'de de şubeleri olan bir İngiliz bankanın yaptığı araştırma sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Ankette, Türkiye'de yaşayan "yabancı çalışanların" yorumları öne çıktı.

İngiltere’nin köklü tabloidlerinden Daily Express, HSBC Expat Explorer isimli anket çalışmasını okurlarına duyurdu.

Türkiye’de yaklaşık 34.000 İngiliz vatandaşının yaşadığına dikkat çeken gazete, birçok İngilizin Ege ve Akdeniz sahillerinde yaşadığını fakat ülkede çalışanların ise genellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentleri tercih ettiğini aktardı.

Hem pahalı hem karmaşık

Anket çalışmasında ise Türkiye’de yaşayan İngilizlerin yorumları  öne çıktı. Türkiye’de ılıman ve güneşli hava, doğa ve yaşamın ucuz olması övülürken, tek bir konuda ise uyarıda bulunuldu.

Türkiye’de çalışan İngilizler, Türkiye’de yaşayanların ya da yaşama planı yapanları uyararak otomobil satın alınmaması gerektiğini söyledi. Ankete katılanlar, “Türkiye’de otomobil fiyatları çok pahalı. Özellikle İstanbul’da yaşıyorsanız otomobil almayın. Çok pahalı, çok karmaşık ve şehri toplu taşıma ya da taksiyle gezmek çok daha kolay” açıklamasını yaptı.