BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55

Türkiye'de ulaşıma kar engeli: Yollarda son durum!

Türkiye'de ulaşıma kar engeli: Yollarda son durum!

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle trafik ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için denetimleri artırdı. Trafik yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde önlemlerini ve kontrollerini sıklaştıran ekipler, kar lastiği olmayan araçların geçişlerine izin vermedi.

Türkiye'de ulaşıma kar engeli: Yollarda son durum!

Kar yağışı nedeniyle Türkiye'de çok sayıda noktada ulaşımda zorluklar yaşanıyor. Bolu Dağı kesiminde TIR'lara zincir takma mecburiyeti getirildi. Samsun - İstanbul kara yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolunda, kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Uşak-Ankara, Uşak-Kütahya kara yollarında ulaşımda aksama yaşanıyor. Bingöl'de kar yağışı nedeniyle 281 köy yolunda ulaşım sağlanamadığını bildirdi. Malatya'da kar yağışı nedeniyle kırsaldaki 9 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Türkiye'de ulaşıma kar engeli: Yollarda son durum!

BOLU: D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle TIR'lara zincir takma mecburiyeti getirildi. D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Kara yolları ekipleri, kar kalınlığının 30 santimetreyi geçtiği güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Trafik ekipleri, yolun ulaşıma kapanmaması için yolun Düzce Kaynaşlı kesimi ile Bolu Bakacak mevkisinde TIR'lara takma mecburiyeti getirdi. Zincirsiz TIR'lar, ekipler tarafından yol güzergahlarında bulunan araç park alanlarına yönlendiriliyor. Zincir takan TIR'lar yollarına devam ederken, trafik ekipleri sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Kar yağışı Abant, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkili oluyor.

Türkiye'de ulaşıma kar engeli: Yollarda son durum!

SAMSUN: Samsun, Amasya ve Çankırı'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeni ile Samsun - İstanbul kara yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Ekipler, Samsun-Ankara kara yolundaki kontrollerinde Ankara istikametine giden ve kış lastiği olmayan tırların geçişine izin vermedi. Çakallı mevkisinde kayan tır, yol kenarındaki kanala düştü. Ekipler, çekici ile tırı düştüğü yerden çıkardı. Yolda uzun tır kuyrukları oluştu. Bölgede etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Samsun ve Kavak arasında ulaşım kontrollü sağlanıyor. Karayolları ekipleri, yolda tuzlama çalışması yaparken iş makineleriyle kar birikintileri temizleniyor.

Türkiye'de ulaşıma kar engeli: Yollarda son durum!

KAHRAMANMARAŞ: Kahramanmaraş ve Malatya'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Dulkadiroğlu ilçesinin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı özellikle Yedikuyular mevkisinde etkili oldu. Hafta sonu tatilini Yedikuyular Kayak Merkezi'nde geçirenler, dönüş yolunda zor anlar yaşadı. Kar ve tipi yüzünden yolda kalan araçlar, Karayolları ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı. Ekipler küreme ve tuzlama yaparak yolu açık tutmaya çalışıyor. Polis ve jandarma ekipleri, ilçeden Yedikuyular mevkisine araçların geçişine izin vermiyor.