BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,78
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Suriye'ye elektrik verecek mi?

Şiddetin durmadığı Suriye'ye yönelik yaptırımlar arasında anılan elektrik satışı konusuna son noktayı Bakan Yıldız koydu

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye halkının elektriğe daha çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde bir yaptırımın olmayacağını bildirdi.

Bakan Yıldız, düşünce kuruluşlarının temsilcilerini kabulünün ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Suriye'ye elektrik ve su konusunda herhangi bir yaptırımın olup olmayacağı ile ilgili bir soruya Yıldız, Suriye'deki gelişmelerin her geçen gün endişe verici boyutta arttığını ifade ederek, insan hakları ihlallerinin çok ötesindeki sıkıntıların bir an önce sona ermesini temenni ettiğini dile getirdi. Suriye'ye su ile ilgili yaptırımın olmayacağını, elektriğin değerlendirildiğini daha önce ifade ettiğini ifade eden Yıldız, Suriye halkının elektriğe çok daha fazla ihtiyaç duyduğu bu günlerde mevcut politikayı sürdüreceklerini kaydetti.

KAYIP KAÇAK BEDELLERİ

Elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedelinin geri tahsil edilmesi ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın girişimleri konusundaki soruya Bakan Yıldız, bu konuda illegal bir iş olmadığını belirterek, bu konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le bir görüşmelerinin olmadığını kaydetti.

Hava sıcaklıkları sonrasında artan klima kullanımının elektrikte herhangi bir sıkıntıya yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin Bakan Yıldız, sıcaklığın çok artmış olmasına rağmen Türkiye'nin elektrik arzında herhangi bir sıkıntı yaşamadığını vurguladı. Enerjide, tüketimde bir sıkıntı öngörmediklerini kaydetti. Geçen yılın Ağustos ayında en fazla elektrik tüketiminin olduğunu dile getiren yıldız, Temmuz'un bu günlerinde geçen yılın Ağustos ayından daha fazla bir tüketime ulaşıldığını kaydetti.