BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türkiye İsrail'e tepki gösterdi!

İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yeni yerleşim faaliyetlerine girişmesine Türkiye de kızdı.

Abone ol

İsrail Hükümeti'nin Doğu Kudüs'teki Gilo Yahudi yerleşiminde bin 100 konut inşasına onay vermesi diğer batı ülkeleri gibi Türkiye'nin de hoşuna gitmedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yeni yerleşim faaliyetlerine girişmesi, bu ülkenin gerçek niyeti ve samimiyeti hakkında ciddi kuşkulara yol açtığı ve uluslararası toplumun gayretlerine büyük zarar verdiği kaydedildi.

BM'YE FİLİSTİN ÇAĞRISI

İsrail'in yerleşim faaliyetleri uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğu ve kabul edilmesinin mümkün olmadığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "İsrail'in tüm uluslararası toplumun tepkilerini göz ardı ederek, Filistin topraklarına yasadışı yerleşimler yoluyla el koymayı sürdürmesi, Filistin tarafının Birleşmiş Milletler'e devlet olarak tanınma başvurusunda bulunmasının ne kadar haklı ve zamanlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu çerçevede, tüm uluslararası toplumu Filistin halkının, başkenti Doğu Kudüs olan, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan bağımsız devletine kavuşma özlemini ve bu doğrultuda Birleşmiş Milletler'e yapılan tanınma başvurusunu en güçlü şekilde desteklemeye çağırıyoruz."