BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye donmaya devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurtta beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı İşte bölge bölge sıcaklıklar...

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni gün için beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Çorum ve Bandırma çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Kırklareli, Kastamonu, Isparta ve Burdur'un yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Ege Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Bandırma çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Kırklareli'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur iç kesimler ile yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Bayburt ile gece saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt ve Çorum çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.