BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  DÜNYA

Türk futbol tarihinde hangi maçlar tatil edildi ?

Türkiye’nin lig tarihinde bu zamana kadar birçok maç tatil edildi. Dün akşam oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbi maçı da bunlara kara bir lek...

Abone ol

Türkiye’nin lig tarihinde bu zamana kadar birçok maç tatil edildi. Dün akşam oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbi maçı da bunlara kara bir leke olarak eklendi.
Lig tarihinde çıkan olaylar sonucu birçok maç tatil edilirken bunların bir yenisi de dün akşam oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbi maçı oldu. Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı ekip 2-1 önde iken 90+3. dakikada siyah-beyazlı taraftarın sahaya girmesi sonucunda maç tatil edildi. Taraftarların sahaya girmesi sonrasında polis sert müdahalelerde bulunarak taraftarları stattan çıkarttı ve yaklaşık 60 gözaltı olduğu belirtildi.

TRABZONSPOR-SİVASSPOR
Daha önce 2007’de tatil edilen bir diğer maç süper ligin ilk haftasında Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan karşılaşma olmuştu. Maçın 90+2. dakikasında bordo-mavili takım 1-0 önde iken sahaya giren bir taraftar Sivassporlu futbolcuya saldırmış ve ardından diğer taraftarlar da sahaya girmişti. Bu olay sonrasından hakem ve futbolcular soyunma odasına girmiş, ardından da maçın tatil edildiği duyurulmuştu. Çıkan olaylar sonrasında 1-0 geride olan Sivasspor hükmen galip sayılarak karşılaşmayı 3-0 almıştı.

SAMSUNSPOR-TRABZONSPOR
20 Şubat 1994 yılında oynanan lig maçında 19 Mayıs Stadyumu’ndaki Samsunspor-Trabzonspor mücadelesinde taraftarların sahaya girip hakeme saldırması sonucunda maç tatil edilmişti. Samsunsporlu taraftarlar 4 penaltılarının verilmediğini iddia ederek sahaya girip hakem Ergül Yücedağ’a linç girişiminde bulunmuştu. Yaşanan olaylarda Samsunspor kaptanı Ercan Koloğlu hakem Yücedağ’ı koruyarak soyunma odasına götürmüş ve bu hareketiyle de Fair-play ödülü almıştı. Tatil edilen maçta Trabzonspor hükmen galip sayılmış ve 3 puanın da sahibi olmuştu.

KAYSERİSPOR-SİVASSPOR
Türk futbol tarihinin en büyük olaylı maçı ise 1967 yılında oynanan Kayserispor-Sivasspor maçı olmuştu. Maçın henüz 20. dakikasında Kayserisporlu oyuncunun Sivasspor ağlarını havalandırması sonucunda çıkan tribün olayları sahaya da yansımıştı. Çıkan olaylarla birlikte hakem maçı tatil etmişti. Olaylar esnasında çıkan izdihamda 40 kişi ölmüş ve 100’den fazla kişi yaralanmıştı.