BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Türk dizilerini beğenmiyoruz ama

Türk dizileri hedef tahtasında.. Eleştiren de çok ama Kültür Bakanı madalyonun öteki yüzüne baktı..

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, son yıllarda yapılan Türk dizileri ile Türk filmlerinin ciddi ses getirdiğini belirterek, ''Dizi filmlere dudak büküyoruz ama Arap ülkelerinde bizi sıçratıyor, inanılmaz tanınmışlık sağladı'' dedi.

Birçok filme destek yerine, dünya çapında vizyona girebilecek tek filme 10 milyon TL yatırmayı isteyen Günay, yapımcı ve yönetmenleri de ''Ama bunları ben söylüyorum diye birisi önüme yazar, iki sayfa getirirse, olmaz. Bunun romanını, destanını, sonra senaryosunu, sinopsisini göreceğiz'' diye uyardı.

SİNEMACILARA DESTEK

Bakan Günay, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, sinemacıları 3 yıldır desteklediklerini belirtti. Günay, ''Bizim desteğimiz sinema için önemli bir itici güç oluşturuyor. Bunu sinemacı arkadaşlarım da gerek yüz yüze görüşmelerimizde, gerek yazılı açıklamalarında ifade ediyorlar. Tabii imkanlarımız artsa da fazlasını yapsak isterim'' dedi.

''DUDAK BÜKÜYORUZ AMA...''

Sinemanın dünyaya Türkiye'yi tanıtmanın çok önemli yollarından biri olduğunu dile getiren Günay, Türkiye'nin gerek dizi gerek sinema filmlerinde iyi bir gelişme içinde olduğunu vurguladı.

Bakan Günay, ''Biz dizi filmlere dudak büküyoruz ama Arap ülkelerinde bizi sıçratıyor. Yani sanatçılarımıza da çekim mekanlarımıza da oralarda inanılmaz bir tanınmışlık sağladı. Dizilerde masalımsı bir İstanbul, Türkiye var ama olsun'' diye konuştu.

Yurt dışında ödül alan Türk filmleri sayısının arttığına da dikkati çeken Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Uluslararası fuarlarda sanat filmlerimiz öne çıkmaya başladı. Bu arada bizim filmlerimiz gişe rekorları da kırıyor. Yani Türk filmleri başka ülkelerde olduğundan çok daha fazla kendi seyircimizden ilgi görüyor. Bunların bir kısmı popüler, bizim biraz dudak büktüğümüz ama sonuçta sinema tekniğinden çıkıyor. Oradan iyisi çıkacak. Halka gitmiyorsa bir vadede mutlaka daha iyisi çıkacaktır.''