BIST 9.801
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,67
HABER /  GÜNCEL

Türk bayraklı inek gördünüz mü?

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde doğuştan üzerinde Türk bayrağı olan inek görenleri şaşkına çevirdi.

Abone ol

Sahibi 38 yaşındaki İlhami Özüdoğru, "Üzerinde Türk bayrağı olan ineğimi bana dünyaları verseler satmam. Ona gözüm gibi bakıyorum" dedi.

Çorum'un Osmancık ilçesinde hayvancılıkla uğraşan üç çocuk babası İlhami Özüdoğru, 2.5 yıl önce doğan ineğin üzerindeki ay yıldızın Türk bayrağı figürünün, zaman geçtikçe, inek büyüdükçe daha da belirgin bir hale geldiğini ifade etti.

BÜYÜDÜKÇE TÜRK BAYRAĞINA DÖNÜŞTÜ

Görenlerin şaşkınlığını gizleyemediğini kaydeden çiftçilikle geçimini sağlayan Özüdoğru, "Doğduğunda üzerindeki kırmızı leke küçüktü. Her geçen gün büyüyünce Türk bayrağı şeklini aldı. İlk gördüğümde bende çok şaşırdım. Her gören onu satmamı istiyor. Şimdi bana ineğimin karşılığında dünyaları verseler satmam. Çünkü her şeyden önce onun maneviyatı var" dedi.

Osmancık ilçesi Çitlikler Mahallesinde hayvancılık yaparak geçimini sürdüren İlhami Özüdoğru, 20 büyükbaş 70'de küçük baş hayvanının bulunduğunu söyleyerek, "İneğimin adı 'Baharkız' Benim için çok değerli" diye konuştu.

Osmancık Belediyesi Veteriner Hekimi Özkan Uysaler ise, "Bu tamamen Allah vergisi bir durum. Normal şartlarda bu inek simental cinsi süt ineğidir. Bunların ırkında şuana kadar böyle bir olaya rastlanılmamıştır. İnek çok sağlıklı durumda" dedi.