BIST 8.896
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.239,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türel: “Önemli olan Antalya’da yaşamak değil Antalya’yı yaşamak”

Antalya Dostluk Gecesi’ne katılan Başkan Menderes Türel, “Antalya’mıza hep birlikte sahip çıkalım. Antalya’mızı günlük ve kısır çekişmelerin içerisinde mevzu etmeyelim. Bir olalım. Önceliğimiz Antalya’nın kazanmasını sağlamak olsun” dedi.

Abone ol

‘Geçmişten Bugüne Antalya Dostları Grubu’ndan Filiz Cesur ve Bülent Kantarcılar tarafından Su Otel’de ‘Antalya Dostluk Gecesi’ adıyla iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı ile çok sayıda Antalyalı katıldı. Geçmişten günümüze Antalya’ya iz bırakmış isimlerin yer aldığı video gösterisini izleyen Türel, duygusal anlar yaşadı. 

Duygusal anlar

Gecede Antalyalılara seslenen Başkan Türel, Antalya’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi hiç şüphesiz ki dünyanın en güzel şehri olduğunu belirterek, “Burada sizlerle eski günlerin özlemiyle hatıralarımı canlandırdım. Sayılan bütün isimlerin çocukluğumdan kalan hatıralarımda çok önemli yeri olduğunu biliyorum. Antalya’mızın o eski günlerini inanın sizlerden fazla özlüyorum. Geçmişe dönmek mümkün değil ama geçmişi unutmamak da çok önemli bunun farkındayım. Bu salonda Antalya’nın hemen hemen bütün kesimlerinden temsilciler bulunuyor. O yüzden birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda Antalya’yı her zaman mutlaka çok daha iyi noktalara getirebiliriz” diye konuştu.

Antalya kazansın

 “Önemli olan Antalya’da yaşamak değil Antalya’yı yaşamak” diyen Türel, şunları ifade etti: “Bizler Antalya’yı yaşayan insanlarız. Hep şunu söyledim, önce yeter ki Antalya kazansın. Antalya kazanacaksa ve onun bir siyasi faturası varsa ben dünden ödemeye razıyım.  Antalya’mıza hep birlikte sahip çıkalım. Antalya’mızı günlük kısır çekişmelerin içerisine mevzu etmeyelim. Bir olalım birlik olalım. Hepimiz Antalya’nın kazanması sağlamak için gece gündüz çalışalım. Aranızdan çıkmış bir kardeşiniz olarak bunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. Elbette hatalarımız olacaktır. Önceliğimizin Antalya’mızın kazanmasını sağlamak olduğunu hiçbir zaman ihmal etmeyelim. En büyük Antalya başka büyük yok.”
 
Gecede Antalya’ya hizmetlerinden ve katkılarından dolayı Antalya Dostları Grubu yöneticileri Filiz Cesur ve Bülent Kantarcılar tarafından Başkan Türel’e plaket verildi.