BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,02
HABER /  POLİTİKA

TÜRBANI AT ÖZGÜRLEŞ

CHP'li Arıtman'dan olay sözler.. Ortalığı karıştıracak açıklamalar yaptı..

Abone ol

CHP' İzmir Milletvekili Canan Arıtman, türbanlı kadınlara "Atın örtülerinizi ve özgürleşin" çağrısında bulundu. Örtünmenin kadını etkisizleştirdiğini savunan Arıtman'a göre türban sorununu erkekler dayatıyor.

NUR SÜRESİNİ YORUMLADI

Türbanın Müslümanlığın şartı olmadığını da öne süren Arıtman, “Nur Suresinin 60. ayeti, ‘çocuktan kesilen kadın örtünmeyebilir’ diyor. Bu da menopozdan sonra kadının örtünmesine gerek olmadığı anlamına geliyor” dedi.

AK PARTİ'NİN SEÇİM ÖNCESİ TAKTİĞİ

Türbanın günümüzde siyasetçiler tarafından siyasi rant için kullanıldığını, AKP’nin de yaklaşan yerel seçimler öncesinde ‘türban sorununu oya çevirmek’ istediğini kaydeden Arıtman şöyle konuştu:

TÜRBANI ERKEKLER DAYATIYOR

Türbanın erkekler tarafından dayatılan bir sorun olduğunu savunan Arıtman, “bu tartışmalardan son derece üzgünüm. Bu sorun erkekler tarafından dayatılan bir sorun” dedi.

ÖRTÜNMEK KADINI AŞAĞILAŞTIRIR

Örtünmenin kadını aşağılayan, eşitsizleştiren bir olgu olduğunu ve bu yolla kadına “erkekle eşit değilsin” denildiğini kaydeden Arıtman, “örtünme Sümerlere, Asurlara kadar dayanıyor. Sümerlerde fahişeler örtünmüş, Asurlarda evli kadınlar örtünmüş. Örtünme Mezopotamya’da da var, bütün semavi dinlerde de. Arap toplumunda da Cahiliye döneminde kadın örtünmüş. Örtünmek İslamiyetle ortaya çıkmış bir şey değil” diye konuştu.

ÖZGÜRLEŞİN

Arıtman, türbanlı kadınlara da çağrıda bulundu. Arıtman, “Atın örtülerinizi ve özgürleşin. Gelin bu türban esaretinden, erkek egemenliğinden kurtulalım. Bizim üzerimizden siyaset yapmalarına engel olalım ve onlara yeter artık diyelim” diye konuştu