BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,10
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de neler oluyor?

Tunceli' nin merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Kanoğlu köyüne sabaha karşı kaleşnikof silahlarla saldırı düzenlendi.

Abone ol

Son günlerde Tunceli'de yaşananlar kafa karıştırdı. Sabah saatlerinde bir köye yapılan kaleşnikoflu saldırı sonrası gözler Tunceli'ye çevrildi.

Geçtiğimiz günlerde PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Murat Karayılan, örgütün üst yönetiminin çekilme kararında olduğunu ancak orta kadrolarını çekilmeye ikna etmek gerektiğini açıklamıştı.

Sayıları 250-300 olarak açıklanan, “Dersim kadrosunu” olarak adlandırılan Tunceli’de bulunan silahlı grupların, aynı bölgedeki TİKKO gibi sol örgütlerinin de faaliyetlerinin bulunmasını dikkate alarak, son ana kadar bölgede kalma eğiliminde olduğu ifade edilmişti.

Birkaç gündür Tunceli'de yaşanan hareketlilikte akıllara Tunceli'deki 'Dersim kadrosunun' isyanı mı sorusunu getirdi?

Son bir haftadır Dersim'de neler yaşandı?

*Kanoğlu köyü kimliği belirsiz kişilerce basıldı ve tarandı

*Şantiye şefi kaçırılarak aracı yakıldı

*5 iş makinesi yakıldı

Sabaha karşı 04.00 sıralarında Kanoğlu köyüne gelen kimliği belirsiz kişi yada kişiler köyün girişinde bulunan bir eve girmeye çalıştı.

Evin demir kapısını zorlayan şahıslar eve rastgele ateş açtıktan sonra köydeki diğer bazı evlere de silahlı saldırıda bulundu. Şans eseri ölen yada yaralalan kimsenin olmadığı olayın ardından köyde güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı inceleme başlatıldı.

DÜN ŞANTİYE ŞEFİ KAÇIRILDI

Pülümür İlçesi'nin Kocatepe Köyü'nde yapımı süren jandarma karakoluna giden şantiye şefi Abdullah Başyiğit'in yolu dün saat 19.00 sıralarında 5 kişi oldukları belirtilen PKK'lılar tarafından Kazmaztepe Köyü yol ayrımında kesildi.

Silah tehdidi ile Başyiğit'i indiren PKK'lılar, daha sonra kamyoneti ateşe verip yaktı. PKK'lılar Başyiğit'i de yanlarına alarak ormanlık alana kaçtı.

Kaçırılma olayının duyulmasından sonra bölgeye akşam saatlerinde giden helikopterler, keşif çalışması yaptı. Ardından bu sabah saatlerinde bölgeye helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilerek, operasyon başlatıldı. Bölgede operasyon sürerken, PKK'lıların yaktığı araç üzerinde jandarma olay yeri inceleme ekipleri inceleme yaptı. Araç daha sonra bölgeden çekildi. Pülümür Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

TUNCELİ'DE 5 İŞ MAKİNESİ YAKILDI

Tunceli'nin Pülümür ilçesi Bağır Dağı'nda bulunan krom şantiyesine dün gece baskın düzenleyen bir grup terörist şantiyede bulunan 5 iş makinesini ateşe vererek yaktı.

Olayda örgüt mensupları tarafından kaçırılan olup olmadığı öğrenilemezken bölgede operasyon başlatıldı.

Pülümür Kocatepe'de daha önce yapımı devam eden jandarma karakolu şantiyesine giden kamyonetin yolunu kesilerek araç ateşe verilmiş şantiye şefide kaçırılmıştı.

Erdoğan'ın, PKK'nın bölgedeki işadamlarına yönelik tehditlerine devam ettiğini söyleyerek, işyerleri, tesis ve şantiyelerin hala PKK'lılarca basıldığını aktardığı öğrenildi.

HARAÇ TOPLANIYOR, ARAÇ YAKILIYOR

Dünkü Akil İnsanlar toplantısından sonra bazı üyelerin konuşması sonrasında Erdoğan'ın çok çarpıcı bilgiler verdiği ortaya çıktı.

Erdoğan'ın, PKK'nın bölgedeki işadamlarına yönelik tehditlerine devam ettiğini söyleyerek, işyerleri, tesis ve şantiyelerin hala PKK'lılarca basıldığını aktardığı öğrenildi.

İşadamlarından 1 ila 5 milyon arasında haraç istendiğini söyleyen Erdoğan'ın yol kesme, araç yakma gibi eylemlerin sürdüğünü ve kendisine bu tarzda ulaşan 19 ayrı vaka olduğunu aktardığı kaydedildi. Erdoğan'ın PKK'nın silahlı kolu HPG'nin de bölgede faaliyetlerine devam ettiğini vurguladığı öğrenildi.