BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

TSK'nın hamlesiyle çılgına dönen YPG'den ilk açıklama!

TSK'nın İdlib'e girip Afrin yakınlarında bir noktada konuşlanmasıyla panikleyen YPG terör örgütünden ilk açıklama geldi.

Abone ol

Türkiye ile birlikte hareket eden Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) yetkililerinden Mustafa Sejari, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Astana anlaşması çerçevesinde bölgenin Rus ve rejim bombardımanından korunması, terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’nin gayri meşru toprak elde etmesinin engellenmesi için bölgede olduğunu belirtti.

Türk konvoyunun YPG'nin kontrolündeki Afrin ve muhalif kontrolündeki topraklara hakim olan Şeyh Barakat bölgesine ilerlediklerini kaydetti.

Sejari, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG’nin Akdeniz’e yönelik bir hücumunun önlenmesinin önemli olduğunu belirterek "Bugün ayrılıkçıların denize ulaşma, önce İdlib’e sonra Ciş el Şakur’a ve sahildeki dağlık bölgeye ulaşma hayalinin bir hayale dönüştüğünü söylebiliriz" dedi.

YPG'DEN İLK AÇIKLAMA

YPG teröristleri ise Türkiye’yi Afrin’e yönelik tehdit edici eylemlerde bulunmakla suçladı. Fransız haber ajansına (AFP) göre Twitter’dan açıklama yapan YPG, "Türkiye İdlib’te herhangi bir şeyin peşinde değil, ancak Afrin’e yönelik bir kuşatma, bölgede yeni bir savaşı ateşleyebilir"tehdidinde bulundu.

İdlib'de 'Fatihin torunları ülkenize hoş geldiniz' sloganlarıİdlib'de 'Fatihin torunları ülkenize hoş geldiniz' sloganlarıİdlib'de 'Fatihin torunları ülkenize hoş geldiniz' sloganlarıİdlib'de 'Fatihin torunları ülkenize hoş geldiniz' sloganlarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN