BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.423,70
HABER /  GÜNCEL

TSK bu haberi neden yalanlamadı?

Genelkurmay'ın emri üzerine cenazeye çelik yelekle katılan Oramiral Yiğit, iki defa zehirlenerek GATA'ya gitmiş.

Abone ol

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in iki defa zehirlendiği ve GATA'da tedavi gördüğü öğrenildi.

Habertürk Televizyonu'nun haberine göre ilk gıda zehirlenmesi olayı 18 Kasım 2009 tarihinde yaşandı. Haberde, Deniz Harp Okulu'nda verilen yemekte 600 kişinin zehirlendiği ve bunların arasında Oramiral Yiğit'in de olduğu ifade edildi. Eşref Uğur Yiğit'in bu olaydan sonra bir kez daha gıda zehirlenmesine uğradığı belirtildi. Ayrıca bundan sorumlu gördüğü bir amirale karşı çok sert ifadeler kullandığı da ileri sürüldü.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yiğit'le ilgili bir başka çarpıcı iddiayı ise Vakit Gazetesi gündeme getirdi. Gazete, Yiğit'in kendisine suikast planlamak suçuyla tutuklanma kararı çıkarılmasının ardından intihar eden Ali Tatar'ın cenazesine Genelkurmay'ın emriyle katıldığını öne sürdü. Vakit, Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in cenazeye 'kevlar' cinsi çelik yelek giyerek gittiğini yazdı. Haber Genelkurmay tarafından yalanlanmadı.

Yiğit'in ilk zehirlenme olayı 18 Kasım 2009 tarihinde yaşandı. Habertürk televizyonu olayı son dakika olarak duyurdu. Haberde, Deniz Harp Okulu'ndaki yemekten yaklaşık 600 kişinin zehirlendiği belirtildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Yiğit'in de zehirlenenler arasında olduğu vurgulandı. Oramiral Yiğit'in bu olaydan sonra bir kez daha zehirlendiği öğrenildi. Yiğit'in yine GATA'da tedavi gördüğü ifade ediliyor.

Kurs Komutanlığı'nda yenilen yemekte gerçekleşen suikast girişimi sebebiyle Oramiral Yiğit'le bir amiral arasında sert bir diyaloğun geçtiği ileri sürüldü. Yiğit'in amirale, "Siz beni yıkamadınız ama, ben sizi yıkacağım. Siz beni deviremediniz, zehirleyemediniz. Ben hâlâ ayaktayım. Siz göreceksiniz." dediği iddia ediliyor.
Yiğit'in, Deniz Kuvvetleri içindeki Ergenekon yapılanmasını çözdüğü için hedef olduğu kaydediliyor. Ağır ifadeler kullandığı amiralin de Ergenekon'un üst düzey yöneticilerinden biri olduğu belirtiliyor.

Yiğit'in, Yarbay Ali Tatar'ın cenaze törenine Genelkurmay'ın emriyle katıldığına da dikkat çekiliyor. Vakit gazetesi, Yiğit'in cenaze törenine 'kevlar' cinsi çelik yelek giyerek gittiğini yazmıştı.

Haber yalanlanmadı

Bu noktada geçtiğimiz ağustos ayında Merkez Orduevi'nde resepsiyona katılan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç'ın tutuklu teğmenlerin suikast planına ilişkin sorulara "Yalan değil, yalan değil" karşılığını verdiği de hatırlatılıyor.