BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.496,12
HABER /  GÜNCEL

TRT'de 'At kuyruğu' yasağı!

Skandal haberlerle sarsılan TRT’nin bir genelge ile sanatçıların saç uzatmalarına, küpe takmalarına ve sakal bırakmalarına da müdahale ettiği ortaya çıktı.

Abone ol

TRT Müzik Dairesi Başkanı Süleyman Erguner imzasıyla bütün birimlere gönderilen genelgede, sanatçıların "Kılık Kıyafet Yönetmeliği"ne aykırı davrandıkları iddia edildi. Oysa, yönetmelikte küpe veya at kuyruğu ile ilgili herhangi bir şey yok.

TRT Müzik Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Erguner, bütün birimlere "hizmete özel" bir genelge göndererek, ses ve saz sanatçılarının saçlarını uzatıp at kuyruğu yapmamasını, küpe takmamasını ve kirli sakal bırakmamasını istedi. Erguner, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik"i hatırlatarak, bu yönetmeliğe özen gösterilmediğini iddia etti. Oysa, bu yönetmelikte erkeklerin küpe takması veya saç uzatıp at kuyruğu yapması ile ilgili en küçük bir hüküm bulunmuyor.

Erguner’in genelgesi, sanatçılar arasında şaşkınlık yarattı.
Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanlığı antetli ve 03.01.2006 tarihli genelgede şunlar söyleniyor (imla aynen muhafaza edilmiştir):

"İstanbul Bölge Müdürlüğüne (Radyo Müdürlüğüne)

Bazı sanatçılarımızın Radyolarımız stüdyolarında Prova ve Kayıtlara geç geldikleri, İlgi (a-b) Duyuru’larda bahsekonu ’Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik’ hükümlerine gerekli özeni göstermedikleri ve Devlet memuruna yakışır kılık-kıyafetle göreve gelmedikleri (Erkeklerin saçlarını at kuyruğu yaptığı, küpe taktıkları, kirli sakal veya sakallı oldukları, vs...) konusunda duyumlar alınmaktadır.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.
Yard. Doç. Dr. Süleyman Erguner
Genel Müdür a.
Müzik Dairesi Başkanı"

SANATÇILAR ŞAŞKIN

Sanat hayatları boyunca böyle bir emirle karşı karşıya gelmediklerini belirten sanatçılar ise kendilerinin sabah dokuz-akşam altı mesai yapan memurlar gibi algılanmalarının yanlışlığına işaret ettiler. Daha önce yine Genel Müdür imzalı iki duyuru aldıklarını belirten sanatçılar, TRT tarihinde böyle bir şeye ilk kez tanık olduklarını söylediler.

Haber   : Sefa KAPLAN
Kaynak :
www.hurriyet.com.tr