BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.429,90
HABER /  GÜNCEL

Tren TV internetten yayına başladı

Demiryollarında uzun süredir üzerinde çalışılan Tren Tv, internet üzerinden deneme yayınlarına başladı.

Abone ol

TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kurum bünyesinde, internet üzerinden televizyon yayıncılığı için yapılan çalışmalar sonuçlandırma aşamasına geldi.

İnternet yayıncılığı için demiryollarıyla ilgili görsellerin yanı sıra geniş dokümanlar derlendi ve ''Tren Tv'' internet üzerinden deneme yayınlarına başladı.

Deneme yayını, ''http://www.tcdd.gov.tr/tv/trentv.htm'' adresinden izlenebiliyor. Demiryollarının tanıtımı ve vatandaşların bilgilendirilmesi hedef alınarak başlatılan yayın, sonraki aşamada yolcu potansiyeli yüksek gar ve istasyonlarda kurulacak ekranlarda izleyicilere ulaştırılacak.

TCDD Genel Müdürlüğü, Tren Tv yayınıyla vatandaşların demiryollarıyla ilgili ihtiyaç duyduğu bilgilere daha hızlı ve daha ulaşmalarını sağlayacak. Televizyon yayınıyla 150 yıllık bir geçmişe sahip demiryollarının tarihi, vatandaşlarla paylaşılacak. Tren Tv'de, trenlerin geliş ve gidiş saatleri, doluluk durumları, bilet ücretleri, trenlerle ilgili merak edilen bilgiler, gar ve istasyonların danışma numaraları da yayınlanacak.