Trakya'nın cadılar bayramı 'Bocuk gecesi'
KORUDER tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Bocuk' Gecesi, Çamlıca Belediyesi Kültür Evi bahçesinde yapıldı.
Edirne'nin Keşan ilçesi'ne bağlı Çamlıca Köyü'nde, Orta Çağ'dan kalma bir gelenek olan ve 'Edirne'nin Cadılar Bayramı' olarak bilinen 'Bocuk' Gecesi'nde, çeşitli kıyafetler giyen yüzleri boyalı çocuk ve gençler evlerin camlarına vurarak çıkanları korkuttu
Çamlıca Kültür ve Turizm Derneği ile Korudağ Doğal Yaşam ve Çevre Derneği (KORUDER ) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Bocuk' Gecesi, Çamlıca Belediyesi Kültür Evi bahçesinde yapıldı.
Geceye, Trakya Üniversitesi (TÜ) Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Keşan Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, 'Bocuk'un eski bir gelenek olduğunu belirterek, “Çocukluğumuzdan hayal meyal hatırlardık. Kabak pişirilir, mısır kaynatılır, bunlar konu komşuya dağıtılırdı. İnsanoğlunun kültüründe iyilik ve kötülük vardır. İyilikleri kötülerden korumak için her zaman insanoğlu değişik inançlar çemberinde birbirine benzer ritüel dediğimiz bir takım hareketlerde bulunmuşlar" dedi.