BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,36
HABER /  SPOR

Trabzonun rakipleri belli

Tarihinde ikinci kez UEFA Intertoto Kupası'na katılacak Trabzonspor'un 2. turdaki muhtemel rakipleri belli oldu...

Abone ol

Tarihinde ikinci kez UEFA Intertoto Kupası’na katılacak Trabzonspor’un 2. turdaki muhtemel rakipleri belli oldu.
     
Bordo-mavili takımın rakibi, Hırvatistan’ın NK Zagreb ile Arnavutluk’un FK Vllaznia takımları arasında yapılacak ilk tur maçları sonucunda tur atlayan takım olacak.
     
NK Zagreb-Vllaznia takımları 23 veya 24 Haziran tarihinde Hırvatistan, 30 Haziran veya 1 Temmuz tarihinde de Arnavutluk’ta karşılaşacaklar.
     
Muhtemel rakiplerden NK Zagreb, 12 takımlı Hırvatistan Ligi’ni 92 puanlı şampiyon Dinamo Zagreb ve 72 puanlı Hajduk Split’in ardından 58 puanla 3.sırada bitirdi.
     
Arnavutluk’un Vllaznia ekibi de 72 puanlı şampiyon Tiran ve 67 puanlı Teuta’nın ardından 63 puanla 3.sırayı alarak İntertoto Kupası’na katılmaya hak kazandı.
     
ZAGREB’İN KADROSU
NK Zagreb’i dünyaca ünlü Hırvat Teknik Direktör Miroslav Blazevic çalıştırıyor.
     
Daha önce Hırvatistan ve İran Milli takımlarıyla Neuchatel Xamax, Hajduk Split, Varteks Varazdin, NK Osijek, FC Nantes, PAOK Saloniki, FK Pristina, Grasshoppers, FC Sion gibi takımlarda görev alan 72 yaşındaki tecrübeli teknik adamın yanı sıra takımın en önemli oyuncusu 21 yaşındaki Bosna Hersekli orta saha oyuncusu Senijad İbricic.
     
Krunoslav Lovrek, Mario Mandzukuviç, Safet Nadareviç ve Mario Brkljaca takımın diğer önemli oyuncuları olarak ön plana çıkıyor.
     
KF VLLAZNİA
Bordo-mavili takımın diğer muhtemel rakibi KF Vllaznia’yı teknik direktör Mirel Josa çalıştırıyor.
     
Arnavutluk Ümit Milli Takımı’nda forma giyen Arsid Tafili, Gilman Lika, tecrübeli oyuncu Safet Osja, Nikola Vukcevic, Xhevahir Sukaj, Klevis Dalipi, Suad Lici takımın önemli isimleri olarak on plana çıkıyorlar.
     
Ayrıca Vllaznia 2001-2002 UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde Galatasaray ile karşılaşmış, 2-0 ve 4-1’lik skorlarla yenilerek kupadan elenmişti.