BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  SPOR

Trabzon Kayseriye diş geçiremedi

Trabzonspor'un, mutlak kazanmak için çıktığı maçta gol sesi yükselmedi. Trabzon, Kayserispor'a diş geçiremedi...

Abone ol

MAÇ BAŞLADI

Karşılaşma başladı... İki ekibe de başarılar... Trabzon'da futbol oynamaya müsait bir zemin var. Tribünler takımlarına büyük bir destek veriyor.

10. dakika. Karşılaşmada ilk dakikalar geride kaldı. İki ekipte açık futbol oynuyor. Kayserispor bu dakikada sağ kanattan etkili geldi. Ceza sahasına yapılan ortayı Trabzonspor savunması uzaklaştırdı. Ceza sahasının dışında Ragıp şansını denedi. Yerden sert giden topu kaleci Tolga kapanarak kontrol etti.

15. dakika. Orta sahada Jonhson Ersen Martin'in sert müdahelesiyle yerde kaldı. Bu oyuncu sedye ile oyun kenarına alındı. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik devam ediyor. Kayserispor, Avni Aker'de bu dakikaya kadar topa daha çok sahip olan taraf.

 19. dakika. Jonhson, yerini yaşadığı sakatlık sonrası Kamber'e bıraktı.

20. dakika. Maçtaki ilk gol pozisyonunu Kayserispor İlhan ile yakaladı. Rakip yarı sahada Gökhan Ünal, ceza sahası önündeki İlhan'a pasını aktardı. Bu futbolcu Trabzon savunmasından sıyrılıp önün boşalttıktan sonra direğin dibine vuruşunu yaptı Kaleci Tolga'yı geçen meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı. Trabzon adına şanlı bir an.

23. dakika. Kayserispor bir kez daha Trabzonspor kalesine etkili geldi. Sağ kanattan  gelişen atakta Ragıp, sol kanattan bindiren Kemal'i savunmanın arkasına kaçırdı. Kemal çarprazdan ceza sahasına girdiğinde şutunu atmadı. Önündeki Ayman'dan kurtulmak isterken topu kaybetti. Şutunu atsa ya da kaleye pralel ortasını kesse mutlak gol şansı.

 24. dakika. Trabzonspor atağında Mehmet Keçeli'yi arkadan çekip indiren Ragıp karşılaşmanın ilk sarı kartını gördü.

30. dakika. Maçın 3'te 1'lik bölümü golsüz eşitlikle geçildi. İki ekipte oyunda birbirine üstünlük kurmuş değil. Trabzonspor baskılı gözüksede rakip yarı sahada etkili olamıyor. Kayserispor etkili kontra ataklarla Bordo-Mavili ekibin kalesini zorluyor.

39. dakika. Kayserispor, orta sahadan kaptığı topla etkili bir kontra atak geliştirdi. Sağ kanattan İlhan, çizgide bindiren Bülent Bölükbaş'ın önüne derin bir top attı. Ceza sahası içinde Gökhan Ünal pozisyon aldı. Süratle ceza sahasına sokulan M.Bölükbaş, uygun durumdaki Gökhan'a pasını atamadı. Bu oyuncunun kötü ortası tehlikeli bir atağı neticesiz bıraktı.

41. dakika. Trabzonspor, ilk yarıda bal üretemeyen arı gibiydi. Kayserispor daha derli toplu bir görüntü sergiledi. Bordo-Mavili ekibin net pozisyonu yokken Kayserispor kontra ataklarla gole yaklaşan taraf oldu.

43. dakika. İlk yarı için son dakikalara girildi. 0-0 eşitlik devam ediyor.

44. dakika. Trabzonspor maçın başından beri en net  gol pozisyonunu Umut ile yakaladı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına yapılan ortayı Ersen Martin kafa ile arka direğe aşırttı. Umut bir anda altıpas üzerinde bomboş pozisyonda yükselip kafayı vurdu. Golcü ismin zamanlaması iyi olmayınca vuruşunda top kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

45. dakika. Karşılaşmanın normal süresi sona erdi. Uzatma süresi olarak 1 dakika ilave edildi.

Uzatmalarda gol olmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

 46. dakika.
Trabzonspor'da Yattara ve Musampa ikinci yarıda oyuna dahil olan isimler... Çıkan isimler Ersen Martin ve Murat Ocak

49. dakika.
İkinci yarıda Trabzonspor daha istekli bir görüntü sergiliyor. Kayserispor kendi yarı sahasında çok adamla kapanıyor. Sarı-Kırmızılı ekip ani ataklarla gol arıyor. Bu dakikada Tayfun sol kanattan tüm Trazbonspor yarı sahasını süratle geçip ortasını yaptı.Meşin yuvarlak kimsenin olmadığı bir noktaya düşünce doğrudan taça çıktı.

50. dakika. Kayserispor sol kanattan etkili bir atak daha geliştirdi. Tayfun orta sahadan atılan uzan pası kontrol ettiği anda ceza sahası içine hareketlenen İlhan'a pasını attı. Kayserisporlu golcü bomboş pozisyonda topla buluşacağı sırada son anda Risp topa ayak koyarak yönünü değiştirdi. Meşin yuvarlak Risp'ten geçse Kayserispor için mutlak gol şansı.

 57. dakika. Trabzonspor'da Musa, Kemal'e sert girince hakemden sarı kartı gördü.

58. dakika. 0-0 eşitlik devam ediyor. Trabzonspor bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamıyor. Bordo-Mavili ekip savruk bir görüntü sergiliyor. Kayserispor daha iyi bir futbol oynuyor. İki ekipte 2. yarıda gole yakın bir pozisyon üretebilmiş değil.

60. dakika. Kayserispor atağında Gökhan Ünal savunmanın arkasına atılan uzan topa hareketlendiği anda Risp'in sert hareketiyle yerde kaldı. Ceza sahasının önündeki pozisyonda hakem Vedat Yüksel devam kararı verdi.



65. dakika. Kayserispor atağında, rakip yarı sahasının ortasında topu alan Gökhan Ünal, rakibinden sıyrıldığı anda ceza sahasının dışından kaleye sert bir şut çıkarttı. Tolga üzerine gelen topu kapanarak kontrlo etmeyi başardı.

 69. dakika. Kayserispor'da Özgürcan oyuna girdi. İlhan Parlak saha kenarına alındı.

 70. dakika. Kayserispor'da oyuna yeni dahil olan Özgürcan orta sahada topla buluştuğu anda Trabzonspor'dan Hüseyin'in hareketiyle yerde kaldı. Hakemde Hüseyin'e sarı kartını çıkarttı.

 71.  dakika. Yattara, Kayserispor'dan Kemal'e arkadan sert bir hareket yaptı. Hakemde bu hareketin karşılığı olarak Gineli yıldıza sarı kartını gösterdi.

75. dakika. Kayserispor, Trabzonspor kalesine Mehmet Topuz ile etkili geldi. Topuz, ceza sahasının dışında topu önüne aldığı anda sert vurdu. Meşin yuvarlak üst direği yalıyarak auta çıktı.

78. dakika. Kayserispor bu dakikalarda üst üste tehlikeli ataklar geliştirdi. İlk pozisyonda sol kanattan kullanılan köşe atışında Tayfun Cora altıpas içinde sert vurdu. Tolga topu kornere çeldi. Kullanılan köşe atışında Gökhan kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

79. dakika. Kayserispor atağında Özgürcan, ceza sahasında Risp tarafından indirildi. Hakem beyaz noktayı gösterdi.Topun başına geçen Gökhan Ünal meşin yuvarlağı sol tarafa yerden vurdu. Tolga iyi uzanarak topu direğin dibinde yakaladı. Kayserispor penaltı atışından yararlanamadı.



 80. dakika. Trabzonspor atağında Umut ceza sahasında yerde kaldı. Bu kez Bordo-Mavili ekip penaltı kararı bekledi. Hakem itirazlarda bulunan Musampa'ya sarı kartını gösterdi.

84.  dakika. Trabzonspor, sağ kanattan Yattara ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gelen topa çıkan İvankov topu elinden kaçırdı.Boşta kalan topu savunmadan Mendez uzun bir vuruşla uzaklaştırdı.

 86. dakika.Trabzonspor'da Gökhan'ın omuzuyla yerde kalan Çağdaş faul kararı bekledi. Devam kararı çıkınca itirazda bulunan Çağdaş sarı kart gördü

90. dakika. Maçın son dakikaları nefesleri kesiyor. 0-0 eşitlik devam ediyor. Trabzonspor tüm hatlarıyla gol için yükleniyor. Kayserispor hızlı çıkışlarla Bordo-Mavili ekibin kalesinde tehlikeli pozisyonlar yakalıyor.

90+1. dakika. Maçın normal serisine 4 dakika ilave edildi. Bordo-Mavili ekip gol arıyor.

 90+2. dakika. Kayserispor'da Gökhan Ünal, yerini Erdal'a bıraktı.

 90+3. dakika. Trabzonspor atağında sağ kanattan sıfıra inen Gökdeniz, Tayfun Cora'yı geçtiği anda formasından çekildi. Hakemde Tayfun'a sarı kartığnı gösterdi.

Maçın uzatma dakikalarında gol olmadı. Kıran kırana geçen karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi.

MAÇ SONUCU: TRABZONSPOR :0-0: KAYSERİSPOR