BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ'de ihale günü

TOKİ, Mahmutlar beldesindeki 83 bin 392 m2 arsayı bugün ihaleye çıkarıyor.

Abone ol

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Alanya'nın Mahmutlar beldesinde ihaleye çıkaracağı Turizm arazisi için hazırlıklarını tamamladı.

İhalenin ilk oturumu bugün TOKİ'nin Ankara'daki merkezinde yapılacak. Arsaya Otel ve Tatil Köyü gibi Turizm tesisleri ile Konut yapılabilecek. Gelir paylaşım modeliyle ihaleye çıkarılacak arsanın 28 bin 510 metrekarelik bölümü konut alanı, 37 bin 425 metrekarelik kısmı ise turizm tesis alanı olarak planlandı.

Turizm tesis alanında Otel, Tatil Köyü, Butik Otel, pansiyon, apart otel gibi Turizm tesisleri yapılabilecek. İhaleyi kazanan kurum veya kurumlar arsaya devremülk, ikinci konut, rezidans, dinlenme, eğlence, suya dayalı oyun, aquapark ve Spor aktivitelerine yönelik kullanımlar ile planda belirtilen İnşaat emsalinin yüzde 2'sini geçmemek kaydıyla ticari birimler de inşa edebilecek.

YABANCILAR DA TEKLİF VEREBİLECEK

İhale yerli, yabancı İnşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere de açık olacak. Ancak uluslararası bir ihale niteliğinde sayılmayacak. Teklifler, Teklif Alma Şartnamesi'nin ilgili maddeleri esaslarına göre değerlendirilecek, herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek.