BIST 9.541
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.486,81
HABER /  EKONOMİ

TOKİ kalıplarını bayrakla açtılar

Bursa'da teröre karşı ilginç bir protesto gerçekleşti. TOKİ inşaatlarında çalışan işçiler şehit üzüntüsünü böyle paylaştı.

Abone ol

Osmangazi Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü Doğanbey kentsel dönüşüm projesinde inşaatı devam eden 2 bine yakın dairenin kalıpları 2 gündür Türk bayrağıyla yerleştiriliyor.

Yaşanan hain saldırılar neticesinde hayatını kaybeden 6 erin hatırasını yaşatmak için İpek İnşaat'ın şantiyesinde çalışan işçi ve operatörler, 23. katların beton kalıp bloklarını Türk bayrağı bağlayarak yerine monte ediyor. Vinç yardımı ile taşınan kalıplara bağlanan Türk bayrağı, vincin ucunda dalgalanıp bir kavis çizdikten sonra yerini buluyor. İşçilerin büyük bir titizlikle her bir kalıba bağladığı bayraklar, çalışmaların ayrı bir heyecanla devam etmesini sağlıyor.

Bursaspor'un liderlik koltuğuna oturmasıyla yeşil beyazlı bayrağın da çekili olduğu Doğanbey TOKİ Konutları'nda vinçlerin Türk bayraklarıyla çalışmaya başlaması ilginç görüntüler ortaya çıkardı.
TOKİ gökdelenlerinin 23. katından şehrin birçok noktası çıplak gözle seyredilebiliyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hak sahiplerine anahtarlarının 30 Ağustos 2010 Zafer Bayramı'nda teslim edileceği müjdesini verdi. Bir bloğun dış cephe boyaları dahil bütün işlemleri tamamlanırken, yaklaşık 800 hak sahibinin evlerine sonbaharda girip oturabilecekleri kaydedildi.