BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Times yazdı FETÖ soruşturması onlara da uzandı

FETÖ soruşturması Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklulara kadar uzandı. İngiltere'de yayınlana Times gazetesinin haberine göre, yabancıların 'ömür boyu Türkiye'ye giriş yasağıyla' sınır dışı edildiklerini yazdı.

Abone ol

İNGİLTERE'de yayınlanan Times gazetesi, Türkiye'de 20 ay çalışan ABD'li bir anaokulu öğretmeninin, geçtiğimiz hafta Gülenci olmakla suçlanarak sınırdışı edildiğini yazdı. 

Haber şöyle başlıyor:

"Apolitik bir Amerikalı olarak, Kelsey Dean'in tahmin edebileceği en son şey, İslamcı bir gruba dahil olmakla suçlanmaktı. Ancak geçen hafta Türkiye'den ayrılmak isterken havaalanında durdurulde ve nezarethanede iki gece geçirdikten sonra ömür boyu Türkiye'ye giriş yasağı konularak sınırdışı edildi."

GÜLEN'İN OKULLUNDA ÇALIŞIYORDU

Haberde Dean'in yabancı bir ajans aracılığıyla, Türkiye'de Gülen taraftarlarınca işletilen bir okulda iş bulmuş olduğuna dikkat çekiliyor.

25 yaşındaki öğretmen "Ben sadece kontratlı bir İngilizce öğretmeniydim. Doğru düzgün Türkçe bile konuşamıyorum. Herhangi bir dini bağlılığım yok. ABD de bile siyasetle ilgilenmezdim" dedi.

Öğretmen çalıştığı okulda kimseden Fethullah Gülen'in ismini duymadığını da belirtiyor.