BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  DÜNYA

Tillerson: Trump için 'moron' demedim

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, istifa etmeyi asla düşünmediğini söyledi. Tillerson, Trump için 'moron' dediği iddiasını da reddetti

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson basın mensuplarına açıklamada bulundu. Tillerson hakkında çıkan 'istifa edecek' söylentileri için net konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Trump yönetimiyle birlikte yola devam ettiğini söyledi. Düzenlediği basın toplantısında gazetecilere konuşan Tillerson, 'görevi bırakmak hiçbir zaman aklıma gelmedi' ifadelerini kullandı.

TİLLERSON, "MORON" İDDİASINI CİDDİYE ALMADI

Öte yandan Tillerson, Amerikan NBC kanalında bugün yer alan ve Trump için "moron" ifadesini kullandığı iddiasını içeren haberin sorulması üzerine, "Benim geldiğim yerde böyle değersiz şeylerle uğraşmayız. Yönetimi bölme amacı güden bu tür çabaların bir parçası olmayacağım." yanıtını verdi.

TRUMP'TAN NBC'YE CEVAP

ABD Başkanı Trump da Amerikan NBC kanalında çıkan haberle ilgili olarak Twitter'dan açıklama yaptı.

Trump, "NBC News, Bakan Tillerson ve Başkan Yardımcısı Pence tarafından tamamen yalanlandı. Bu yalan bir haber. Amerika'dan özür dilemeliler." ifadelerini kullandı.

İstifa edeceği yönünde son günlerde Amerikan medyasında çıkan haberlere daha önce de yanıt veren Tillerson, görevinin başında olduğu açıklamasını yapmıştı. Tillerson'ın birkaç gün önce gerçekleştirdiği Çin seyahatinde Çinli liderlerle Kuzey Kore'yi görüştüğü bir esnada Trump, "Tillerson'ın Kuzey Kore konusunda zamanını boşa harcadığı" değerlendirmesinde bulunmuştu.