BIST 8.717
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,38
HABER /  GÜNCEL

THK ile ilgili haberlere erişim yasağı

Türk Hava Kurumu’nun (THK) Onur Air’i alacağının ortaya çıkmasının ardından bir internet sitesinde THK aleyhinde yayınlanan haberlere erişim...

Abone ol

Türk Hava Kurumu’nun (THK) Onur Air’i alacağının ortaya çıkmasının ardından bir internet sitesinde THK aleyhinde yayınlanan haberlere erişim yasağı getirildi.
THK ve Onur Air tarafından sürdürülen görüşmelerin üzerinde gizlilik anlaşması bulunduğu halde THK’nin Onur Air havayolu şirketini almak için girişimlerde bulunduğunu duyuran airporthaber.com sitesi, daha sonra Türk Hava Kurumu’nun Onur Air’i satın almaması gerektiğini ifade eden haberler yayınlamaya başladı. Türk Hava Kurumunu’nun başvurusu üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi yapılan haberlerle ilgili olarak erişimi engelleme kararı verdi. Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda; Türk Hava Kurumu ve THK Genel Başkanı Osman Yıldırım hakkında yazılan gerçek dışı haberlerin kişisel görüşlerden ibaret olduğu ifade edilerek, söz konusu sitede belirtilen hususların haber verme sınırını aştığı ve hakaret boyutuna ulaştığı göz önünde bulundurularak belirtilen haberlere ilişkin olarak 5651 Sayılı Kanun’un 9. maddesi uyarınca erişimin engellenmesi ve içeriğin yayından çıkarılması” kararı verildi.
(İHA)