BIST 10.112
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.409,71
HABER /  GÜNCEL

Tevez: Mancini bana köpek muamelesi yaptı

Manchester kulübünün, Bayern Münih maçında oyuna girmeyi kabul etmemesinin ardından yaşanan krizde kadro bıraktığı Arjantinli yıldız kulübüyle antrenmanlara başlayacak.

Abone ol

Manchester City'nin golcüsü Carlos Tevez, takımın menajeri Roberto Mancini'yi kendisine ''köpek muamelesi yapmakla'' suçladı.

Tevez, 7 Kasım'dan bu yana kulübün izni olmaksızın bulunduğu Arjantin'den Manchester'e dönüyor.

Arjantinli yıldız, Mancini'nin kendisine hakaret ettiğini öne sürmekle birlikte, takıma dönüp kulüp için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Kulüp, golcüsünün bugün geri dönmesini bekliyor. Mancini de, daha önce City'deki kariyerinin bittiğini söylediği Tevez'in şampiyonluk yarışında görev alabileceğini kaydetti.

Ancak Tevez'in Arjantin'de yayın yapan Fox Sports televizyonuna verdiği demecin, kulüpte nasıl yankılanacağı ise henüz bilinmiyor.

Kavganın perde arkası

Tevez, kadro dışı bırakılmasına neden olan ve 2-0 kaybettikleri Bayern Münih maçında, Mancini'yle arasında geçenleri anlatırken de, ''Edin Dezko'nun yerine Nigel de Jong'u oyuna almasına canım sıkılmıştı. 2-0 gerideydik ve bu savunmaya dönük bir değişiklikti. Ben de yerime oturmaya karar verdim'' dedi.

Dzeko'nun oyundan çıkarken öfkeli göründüğünü ve Mancini'ye bir şeyler söylediğini, soyunma odası tünelinin kapalı olduğunu görünce de menajerinin yanına oturduğunu, sonra da ikisinin hararetli bir tartışmaya giriştiklerini kaydeden Tevez şöyle devam etti:

''Dzeko Boşnakça konuşuyordu, Mancini de kendisine İtalyanca küfrediyordu. Tam bir rezaletti. Ben de oturdum, tartıştıkları için de beni görmemişti. Sonra arkasına dönüp beni görünce ne olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bir tartışmanın ortasındaydı, bana ısınmaya devam etmemi söyledi. Ben de 'gitmiyorum' dedim. Oynamak istiyordum, ama teknik direktörün tavrı Dzeko'yla tartışması yüzünden çok tersti. Sonra bana küfretmeye başladı, ben sükûnetimi korudum ama kendisi bana korkunç şeyler söyledi.''

Mancini Tevez'in açıklamalarından önce Arjantinli yıldızın dönüşüyle ilgili olarak ''Benim herhangi bir sorunum yok, kulübün de yok'' demişti.

Kaybı 10 milyon sterlin

Tevez'in City'yle uzlaşmazlığı kendisine maaş, ceza ve prim kaybı nedeniyle 10 milyon sterline maloldu.

Güney Amerika'dan geri dönmesi çağrılarını kabul etmediği için 1,2 milyon sterlin para cezasına çarptırılan Arjantinli yıldıza, kulüp de haftalık 200 bin sterlin olan maaşını ödemedi.

Manchester United ve West Ham'in eski yıldızının ara transferde Milan, Inter Milan ve Paris Saint-Germain'e transfer olacağı söylentileri gündeme gelmiş, ancak bu olasılıkların hiçbiri gerçekleşmemişti.

Mancini, Tevez'in takıma katılmadan önce özür dilemesini beklediğini, ''Bu normal, ardından da antrenmanlara çıkar, hazır olduğu sürece de oynayabilir'' dedi.

Tevez'in oyunun gidişatını değiştirebilecek bir oyuncu olduğunu kaydeden İtalyan teknik adam, ''Biz buradayız, herkes onun çok iyi bir oyuncu olduğunu biliyor, bizimle olsaydı belki de daha iyi durumda olabilirdik. Eğer gelirse, kalan üç ayda bize yardımcı olabilir'' görüşünü dile getirdi.