BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.493,22
HABER /  GÜNCEL

Teröristler arka bahçeden böyle sızmış

Adana Valisi Mustafa Büyük, Pozantı Emniyet Müdürlüğü'nde 2 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili konuştu.

Abone ol

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gece saldıran PKK'lıların şehit ettiği polis memurları 32 yaşındaki İsa İpek ile 29 yaşındaki Serdar Kazar'ın teröristlerle silahlarındaki son kurşunları bitinceye kadar çatıştığı oraya çıktı.

Şehit polis Serdar Kazar, son nefesini vermeden kapıya kadar ulaşan ve el bombasının pimini çekmeye çalışan teröristin üzerine atlamış.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik terör saldırısıyla ilgili, "Saldırıda arka taraftan iki kişi beraberce içeriye sızıyor, üzerlerinde hem kalaşnikoflar ve susturuculu tabancalar var. Bombalar var, el bombası. Maalesef bütün teçhizatıyla içerideki, müracaattaki iki polisimize saldırı oluyor" dedi.

Saldırının ardından olay yerine gelen Vali Büyük, yetkililerden bilgi aldı.

aglama.20150731115209.jpg

Olayın ardından Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına gelen İpek'i yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyük, saldırının 02.35'te iki terörist tarafından yapıldığını belirterek, olayla ilgili soruşturmanın detaylı şekilde yürütüldüğünü ifade etti.

BOMBA, SUSTURUCU TABANCA VE KALEŞNİKOF

Saldırıyla ilgili güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiğini bildiren Büyük, "Saldırıda arka taraftan iki kişi beraberce içeriye sızıyor, üzerlerinde hem kalaşnikoflar ve susturuculu tabancalar var. Bombalar var, el bombası. Maalesef bütün teçhizatıyla içerideki, müracaattaki iki polisimize saldırı oluyor. O sırada bir çatışma meydana geliyor. Şu an içeri giren 2 kişi ama dışarıdan yardım eden varsa bunları değerlendiriyoruz" dedi.

Şu anki bilgilerin, bunun, bölücü terör örgütünün yaptığı bir saldırı olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Büyük, şöyle devam etti:

"Yardım edenler konusunda geniş çaplı araştırmamız ve operasyonumuz sürüyor. Ama karakola gelen iki kişi var, ikisi de ölü ele geçirildi. Maalesef Türk milletine karşı, aziz milletimize karşı yapılan bu saldırı birliğimizi, huzurumuzu bozmaya yönelik saldırıdır. Buna bu millet izi vermeyecektir. Acısını yaşıyoruz ama birlik beraberlik içerisinde terörü de teröre destek verenleri de engelleyeceğimizi önleyeceğimizi düşünüyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

MERSİN'DE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Büyük, gazetecilerin, teröristlerin kimliklerine ilişkin sorusuna "Büyük oranda kimlikleri ortaya çıktı. Üzerlerinde sahte kimlikler de vardı. PKK terör örgütünden dolayı aranan bir kişi de olduğu ortaya çıktı" karşılığını verdi.

Vali Büyük, saldırıyla ilgili Mersin'de iki kişinin gözaltına alındığını, şüphelilerin olayla bağlantılarının olup olmadığının değerlendirildiğini söyledi.

"Saldırıyı düzenleyenler iki kişiyle mi sınırlı, sekiz kişi oldukları ifade ediliyor" sorusu üzerine Büyük, "İçeri giren iki kişi. Buna maruz kalan iki kişi, içeriden kaçan yok. Ama dışarıdan destekleyen, yardım eden başka şeyler varsa bunları değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Pozantı Emniyet Müdürlüğü binasına ve çevredeki iş yerlerine Türk bayrağı asıldı.

Terör örgütü PKK üyesi bir grubun, Pozantı Emniyet Müdürlüğü binasına girerek gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 2 polis şehit edilmiş, çıkan çatışmada 2 terörist öldürülmüştü.

terörist.jpg

Çatışmada öldürülen iki teröristten birinin cesedi merdivende

SON KURŞUNLARI BİTİNCEYE KADAR ÇATIŞMIŞLAR

Olay yeri inceleme ekibinin belirlemeleri ve olay sırasında görevde olan diğer polislerin anlatımına göre, şehit polislerden Serdar Kazar, giriş merdivenlerinde arkadaşlarıyla silahlarındaki son kurşun bitinceye kadar teröristlere karşılık verdi.
Önünde uzun MP-5 otomatik silahlı nöbetçi bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne, aydınlatmanın zayıf olduğu arka bahçeden gelen teröristleri, müracaatta bulunan polisler İsa İpek ve Serdar Kazar, binaya sokmadı. Çatışmada İsa İpek ilk ateşle şehit olurken, ağır yaralanan Serdar Kazar, çatışmaktan vazgeçmeyerek teröristlerin binaya girmesine engel oldu.

polis.20150731090454.jpg

Şehit polis İsa İpek (solda) ve Serdar Kazar (sağda)

VÜCUDUNU EL BOMBASINA SİPER ETTİ

Şehit polis Serdar Kazar, son nefesini vermeden kapıya kadar ulaşan yaralı teröristin el bombasının pimini çekmeye çalıştığını fark etti. Tabancasındaki kurşunu biten kahraman polis Serdar Kazar, bu kez bedenini siper etti, merdivenlerden son bir hamle ile teröristin üzerine atladı. PKK'lının pimini çekip, binaya atmaya çalıştığı el bombasına siper oldu, belki de içerideki diğer arkadaşlarının da şehit verilmesine engel oldu. Serdar Kazar, burada şehit oldu, yaralı terörist de son hamlesini yapamadan öldü.
Bir emniyet yetkilisi şehit polislerin canları pahasına verdiği mücadeleyle bu mücadeleyi dinledikten sonra 'Aslanlar gibi çatışmışlar' ifadesini kullandı.

saglik.jpg

Olay yerine gelen şehit polislerin yakınlarının gözyaşları sağlık görevlilerini de ağlattı

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KROKİSİ BULUNDU

Teröristin üzerindeki bombalar da yaklaşık 3 saat süren çalışmayla etkisiz hale getirildi. Çantalarında, baskın yaptıkları Emniyet Müdürlüğü çevresinin krokisi de bulundu.

SU TAHLİYE BORUSUNDAN GEÇİP DAĞA GİTTİLER

Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların Emniyet Müdürlüğü binasının hemen arkasındaki aydınlatması olmayan eski yoldan kaçıp, 100 metre ilerdeki atık su tahliye borusundan geçiş yaptığı belirlendi. Burada teröristlerin bıraktığı sırt çantaları bulunurken, borudan geçen teröristlerin ormanlık alana girerek izlerini kaybettirdiği anlaşıldı.

emniyet.20150731115823.jpg