BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.487,68

Terör sapkınlıktır

Terör bir ideolojinin fedaisiyken, bazen devlet rejiminin stratejik askeridir, bazen bireysel hırs ve ihtirasların ruhsal bunalımında ortaya çıkan hezeyana dayalı seri katil olma durumudur.

Terör dün bugün yarın hep aynı mantıkta var oldular ve olacaklar.

Terör başlı başına sosyal bir sapkınlığın toplumda yarattığı algılardaki kanser hücreleridir.

Nedeni o kadar çok ki, bireysel nedenler olduğu gibi toplumsal nedenlerin, çevrenin, sosyal, ekonomik durum, kültür ve inanç sistemine kadar birçok nedeni vardır.

Bazen öyle inanmak isteriz ki kendimize ters düşen inanmadığımız hatta içinde olmaya ürperdiğimiz yaşamlara. Hayalinde kurduğu dünyaya ulaşmada en yakın olan hedefin peşine düşeriz. Ait olma duygusunu burada hiç sorgulamadan tatmin ederiz.

Terör bir düzen anlayışının idamesi için var olan fedai kavramının aktif olması durumunda var olan aktivist bir oluşumdur. Gerekirse ölümüne öldürmeyi düzenin savunulması olarak algılayan teröristin bir bütün olarak oluşan topluluğun parçası olmanın yegâne sonucudur.

Terör bir ideolojinin fedaisiyken, bazen devlet rejiminin stratejik askeridir, bazen bireysel hırs ve ihtirasların ruhsal bunalımında ortaya çıkan hezeyana dayalı seri katil olma durumudur.

Bazen mafya bazen eşkıya ama organize olan her suç örgütünün en sonunda birleştikleri paranoit yaşam biçimidir.

Ülkelerde terör yapar, bireylerde. Birini sosyolojik algı açısından incelerken bireysel durumları psikolojik açıdan ele alınmalıdır. Terör oluşumunu büyüklüğüne göre sosyolojik ya da psikolojik alana doğru araştırmak lazımdır.

Ülkemizde olan terör sürecini PKK açısından ele aldığımızda sosyolojik açıdan ele alırken yine bu terör örgütü içinde görünüp bireysel hareket eden gurup ya da kişileri psikolojik olarak analiz etmek gerekmektedir.

Terörün toplum genelinde nasıl anlaşıldığı, yapılan başkaldırıların toplumun her kesiminde farklı algılanması ve bu anlayışın halk nezdinde sayısal oranı da terör örgütünün büyüyüp küçülmesinde etken olduğu bir gerçektir.

Terörün ülke düzeni ve özgürlükler adına yapılıyor olması bireylerin terör eylemindeki bilinçaltı vicdanlarına verilen Hasan sabbah ın haşhaşından başka bir şey değildir.

Terörün amacı huzur bozmak belirsizliğin, kaosun dumanı altında kendi anlayışlarının hâkim olmasını sağlamaktır. Amaç buyken her tür yanıltma, çarpıtma, korku propagandası mubahtır ve en kolay yalanlar amacın aracıdır.

Yıllarca güney doğuda özgürlük, özerklik, bağımsızlık amacıyla kurulan PKK terör örgütünün bu oluşumunu bu temellere dayandırırken, Kürt halkının terör örgütünün mağduru olması, çocukların bile katledilmesi terörün korkuya dayalı yandaş devşirme anlayışındandır.

 Gerekçe biz sizin için dağda canımızı ortaya koyarken bu ülkü ve hedefe hizmet etmemek ihanettir ve cezası ölüm. Bu baskı kendini ülke bütününün parçası gören yöre halkına kime ait olduğunun hatırlatılmasıdır.

Yaralı terör üyelerinin örgütün geleceği için ölüme terkedilmesinden, örgütün ne kadar önemli ve mühim olduğu algısıyla onun için her şeyin feda edileceği gerçeğini yandaşlarına hatırlatılmasıdır.

Ankara’da gerçekleşen terör eylemi belli ki çok yere mesaj vermeyi hedefleyen ya da var olan gidişata yön vermeyi planlayan organize bir olaydır.

 Hain eylemin Toplanma alanında olması, bu alana katılımcılar tarafından polisin sokulmaması

Aynı gün kck nın saldırmazlık bildirgesini yayınlaması

HDP genel başkanının danışmanı olduğunu söyleyen kişinin bir gün sonra olacakları ima etmesi ve aslında ihbar etmesi,

Daha saldırının failleri belli olmadığı bir ortamda bütün algıların eylemin sorumlusu devletin gösterilmesi,

Sıkışan, dağdaki terör örgütünün Bitme noktasındaki can çırpınışlarıyla, seçimlerde elde ettiği başarının bir daha olmayacağı gerçeğiyle organize edilen terör mantığındaki feda etme kültürünün sonucumu?

Ya da PKK nın yurt dışındaki çıkar ve hâkimiyet savaşına girdiği DAİŞ in hain saldırısımı?

Ama mantık odur ki terör herkesin canını yakar, başkalarının kini yakarken şahsi hesaplar uğruna bazen kendi evlerini de yakar. Ocaklarına ateş düşürür. Ve bu ateşin sahibi bazen kendileridir.

Ankara’da ölen tüm kardeşlerim için Allah'tan rahmet ailelerine, sevenlerine sabır diliyorum. Amacı barış olan, olmayan herkes bu toprakların evlatlarıdır, hiç biri bu şekilde ölmeyi hak etmediler.