BIST 9.683
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.427,98
HABER /  DÜNYA

Terör örgütü YPG/PKK 400 militanını Münbiç'ten çekti

ESED rejimi ile PKK/YPG arasındaki pazarlık sürerken Suriye ordusu, Şam ile teröristler arasında varılan anlaşma gereğince 400 kadar YPG'li teröristin Münbiç'ten ayrıldığını açıkladı.

Abone ol

Suriye Savunma Bakanlığı, Şam yönetimi ile YPG/PKK arasında varılan ve YPG'nin Münbiç bölgesinden çekilmesini kapsayan anlaşma gereği 1 Ocak tarihinde yaklaşık 400 kadar YPG'linin 30 araçlık bir konvoy ile birlikte Münbiç'ten ayrıldığını duyurdu. 

Bakanlık, Sputnik'e yaptığı açıklamada, "Suriye'nin kuzeyindeki bölgede yeniden barışın sağlanması adına varılan anlaşma uyarınca 30 araçlık bir YPG konvoyu, Münbiç'i Fırat Nehri'nin doğu kıyısında terk etti" ifadelerine yer verildi. Öte yandan bakanlık, YPG'lilerin Münbiç kentini terk ettiği görüntünlerin yer aldığı bir videoyu Facebook aracılığıyla dünya ile paylaştı.

PKK DAVET ETTİ ESED GÜÇLER'İ MÜNBİÇ'E GİRDİ... Geçtiğimiz günlerde Suriye ordusundan yapılan açıklamada, halkın isteği ve talebi üzerine ordunun, Münbiç'e girdiği ve Suriye bayrağını göndere çektiği bilgisi paylaşılmıştı. Suriye ordusu sözcüsü, gelişmeyi "Askerlerimiz Münbiç'e girdi ve bayrağı göndere çekti. Münbiç'teki tüm Suriye vatandaşları ve diğer tüm kişilerin tam güvenliğini garanti ediyoruz" ifadeleriyle duyurmuştu.

YPG, Suriye hükümetine, Türkiye'nin olası bir müdahalesini engellemek amacıyla aralarında Münbiç'in de dahil olmak üzere boşalttıkları bölge üzerinde kontrol sağlaması yönünde çağrıda bulunmuştu.