BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  GÜNCEL

TERMİNATÖR bombalayacak!

Operasyonda Şavaşan Şahin görecek, Terminatör bombalayacak.

Abone ol

Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK varlığına darbe vurmak için yapılması planlanan olası sınır ötesi operasyonda aktif rol alacak olan Türk Hava Kuvvetleri'nin en seçkin bombardıman pilotları ve uçakları, Konya'da tatbikat yapıyor. Terminatör adı verilen uçak 7 ton bomba taşıyor. 

7 TON BOMBA

Tatbikatta kullanılan ve modernizasyon sonrasında "terminatör" adı verilen F-4E 2020 uçakları, 7 bin 257 kilogram bomba taşıyabiliyor. 20 milimetretelik topu bulunan uçağın hava hava muharebesinde kullanılan füze sistemleri de yer alıyor.



Tatbikatın diğer gözdesi "Savaşan Şahin" F-16 uçakları da gelişmiş gece görüş sistemleri ve görev bilgisayarları ile her türlü ortamda hava harekâtı gerçekleştirebiliyor

TATBİKAT YAPILIYOR

"Harbe hazırlık" seviyesini ölçmek için Konya'da tamamen milli unsurlarla gerçekleştirilen ve yarın sona erecek tatbikat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı George W. Bush ile görüşme yaptığı 5 Kasım'da başladı.

Hava Kuvvetleri'nin en seçkin bu bombardıman filoları, Genelkurmay Başkanlığı sınır ötesi operasyon için düğmeye bastığında Kuzey Irak semalarını yırtarak, hedefleri yok edecek hava gücünü oluşturuyor. Tatbikat sırasında filoların harbe hazırlık seviyesi ölçülüyor ve eksiklikler gideriliyor.