BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL

Televizyonu kapa, yaşamı aç

Tüketiciler Birliğince düzenlenen Televizyonu Kapa/Yaşamı Aç-Turn Off TV/Turn On Life kampanyası yarın başlayacak.

Abone ol

''Televizyonu Kapa/Yaşamı Aç'' kampanyası Türkiye Koordinatörü Hatice Saadet Kalyoncu, kampanya hakkında bilgi vermek için Taksim Gezi Parkı'nda basın toplantısı düzenledi.

Televizyonun aslında bir bilgilenme ve eğlenme aracı olduğunu belirterek, yapılan araştırmaların, insanların zamanlarının çok ciddi bir bölümünü televizyon karşısında geçirdiğini ortaya koyduğunu söyleyen Kalyoncu, 1995 yılından bu yana 65 ülkede gerçekleştirilen kampanyayı, 2002 yılından bu yana Türkiye'de Tüketiciler Birliğinin desteğiyle her yıl yürütmeye çalıştıklarını söyledi.

TELEVİZYONSUZ BİR YAŞAM MÜMKÜN

Bu yıl kampanya çerçevesinde, bir hafta boyunca televizyon programlarına alternatif programlar gerçekleştireceklerini ve televizyonsuz bir yaşamın mümkün olabildiğini göstereceklerini ifade eden Kalyoncu, yarın başlayacak kampanyanın ilk gününde dost meclislerinde birbirlerine şiir okuyacaklarını kaydetti.

HAFTALIK PROGRAM HAZIR

İkinci gün sinema veya tiyatroya gideceklerini, üçüncü gün çocuklarla birlikte sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceklerini belirten Kalyoncu, perşembe günü spor yapacaklarını, cuma günü ise dostlarının kapılarını çalarak ev ziyaretleri gerçekleştireceklerini anlattı.

Kampanyanın altıncı gününde Darülaceze'yi ziyaret edeceklerini, son gün ise piknik düzenleyeceklerini ifade eden Kalyoncu, şunları kaydetti:

AMAÇ ZAMANI DAHA İYİ DEĞERLENDİRMEK

''Televizyonu tamamen hayatımızdan çıkarmak gibi bir gayemiz yok. Daha bilinçli ve doğru seçimlerle zamanı daha iyi değerlendirmek, onunla birlikte yaşamak istiyoruz. Bir hafta boyunca televizyonlarımızı kapatıyoruz, kendi gözlerimizi açıyor ve hayata daha farklı bakmaya çalışıyoruz.''

GERÇEK İLETİŞİM YÜZ YÜZE YAPILIR

Toplantıya katılan tiyatro sanatçısı Ulvi Alacakaptan da televizyonun iletişim aracı olarak görüldüğünü, ancak gerçek iletişimin yüz yüze yapıldığını ifade etti.

Alacakaptan, televizyon, internet ve telefonunun, insanlar arasındaki gerçek iletişimi ortadan kaldırdığını savunarak, insanların artık aşkı da siyaseti de korkuyu da her şeyi televizyonunun gösterdiği kadar bildiklerini söyledi.