BIST 9.548
DOLAR 32,54
EURO 34,66
ALTIN 2.489,81
HABER /  GÜNCEL

Cezaevinde ziyaretçiye çırılçıplak işkence

Cezaevlerinde yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Pozantı Cezaevi'nde yaşanan cinsel istismar haberlerinin ardından bir korkunç haber de Osmaniye Cezaevi'nden geldi

Abone ol

Osmaniye T Tipi Cezaevi'nde incelenmelerde bulunan Meclis alt komisyonuna gelen şikayetler arasında, zorunlu olarak anneleriyle kalan çocuklara cezaevi yönetimi tarafından yemek verilmediği iddiası da var.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesindeki cezaevi alt komisyonu, Pozantı Cezaevi'nde yaşananların ardından gündeme gelen Osmaniye Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Tutuklu ve hükümlülerle tek tek görüşen komisyon üyelerine çok sayıda şikayet geldi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, bunlar arasında, anneleriyle birlikte kalan çocuklara yemek verilmemesi de var.                                                       

NEDİM ŞENER DE ANLATMIŞTI
Osmaniye Cezaevi'nde yaşanan skandalın bir benzeri de Silivri Cezaevi'nde yaşanıyor... Oda Tv davasının sanığı gazeteci Nedim Şener, tahliye olmasının ardından canlı yayında cezaevinde yaşanan skandalı gözyaşları içinde anlatmıştı.
İşte o anlar... TIKLAYIN

Habere göre, Osmaniye T Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerin, cezaevi yönetimi hakkında komisyon üyelerine ilettikleri şikayetler şöyle:

— Zorunlu olarak anneleriyle birlikte cezaevinde kalan çocuklara yemek verilmiyor, anneler yemeklerini çocuklarla paylaşıyor.

— Tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra mahkum yakınları da çırılçıplak aramadan geçiriliyor.

— Mahkumlar tek sıraya geçirilerek sayım yapılırken, mahkumlar ancak esas duruşta konuşabiliyor ve duvar dibine bakarak yürütülüyor.

— Ziyaret süreleri 30-60 dakika arasında değişirken, giriş ve çıkıştaki süre de bu zamandan düşürülüyor.

— Normal gardiyanların yanı sıra ilk kez oluşturulan robokop giysili ekipler de mahkumlara şiddet uyguluyor.

— 1-2 günlük sakalı olana ceza veriliyor.

— Ayrıca, açlık grevindeki KCK tutukluları diğer KCK tutuklularına destek için değil kötü muameleyi protesto etmek için açlık grevinde.