BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,32
HABER /  MEDYA

TBMM, 6 muhabirin kartını iptal etti, 54 muhabire...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 6 muhabirin 'Parlamento Muhabiri Kartı'nın iptal edildiğini, 2010 yılından günümüze kadar da 54 Parlamento muhabirinin yönetmelik hükümlerini ihlal ettiği gerekçesiyle uyarı yazısı yazıldığını açıkladı.

Abone ol

TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun gazetecilerin Meclis’te çalışma imkanı sağlayan 'Parlamento Muhabiri Kartları'yla ilgili soru önergesini cevapladı.

14'ÜNCÜ MADDE 3'ÜNCÜ FIKRA

Naci Bostancı’nın Sezgin Tanrıkulu’nun yazılı soru önergesine verdiği cevapta, “24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in, Today's Zaman muhabiri Ali Aslan Kılıç'ın kendisine hakaret içeren söz ve davranışlarda bulunduğuna dair dilekçesi Basınla İlişkiler Kurulu'nda değerlendirilerek söz konusu muhabirin Parlamento Muhabiri Kartı, yönetmeliğin 14'üncü maddesinin üçüncü fıkrası gereğince 26.02.2015 tarihinde iptal edilmiştir.


54 MUHABİRE UYARI YAZISI

Bunun yanı sıra mevcut kayıtlar incelenmiş ve söz konusu yönetmelik hükümleri gereğince günümüze kadar altı Parlamento muhabirinin kartının iptal edildiği tespit edilmiştir. Ayrıca 2010 yılından günümüze kadar 54 Parlamento muhabirinin söz konusu yönetmelik hükümlerini ihlal ettiği tutanakla tespit edilmiş ve bu muhabirlerin durumları Basınla İlişkiler Kurulu'nda değerlendirilerek haklarında uyarı yazısı yazılmıştır.” denildi.