BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Tarikatın TÜRK AVI!

En tehlikeli tarikat Scientology, Türklerin peşinde. Almanya ayağa kalktı...

Abone ol Dünyada en hızlı şekilde yayılan ve en tehlikeli tarikat olarak nitelenen Scientology, Almanya'daki gurbetçilerin peşinde. Bunun için Ramazan'da özel iftar dahi verdiler. Ünlü yıldız Tom Cruise da Scientology tarikatına üye...

EN TEHLİKELİ TARİKAT

Dünyanın en hızlı yayılan tarikati Scientology, bir çok ülkede tehlike çanları çaldırıyor. Almanya yasaklamaya hazırlanırken, ABD vergi almayarak bu tarikatı destekliyor. Bilimden yola çıkan tarikat, gizemli aleti ile ilgi çekiyor. Bu alet sözde beyni temizliyor.  

Scientogy tarikatının Türk avına çıktığını tespit eden Hamburg Eyaleti İçişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarını uyararak, dikkatli ve hassas davranmalarını istedi.

Hamburg Eyaleti İçişleri Bakanı Udo Nagel, yaptığı basın toplantısında, bakanlık bünyesinde Scientology'ye karşı bir çalışma grubu oluşturulduğunu, bu gurubun içinde de Türk vatandaşları için "özel bilgilendirme servisi" bulunduğunu belirtti.
 
Türkçe olarak hazırlanan broşürlerin en kısa zamanda Türk dernekleri, sivil toplum örgütleri ve kuruluşları tarafından dağıtılacağını kaydeden Nagel, şunları söyledi:
 
"Scientology alı örgütün son zamanlarda Türk derneklerinde yandaş kazanma çabasında olduğu tespit edilmiştir. Bu örgüte karşı Türk vatandaşlarının dikkatli ve hassas davranmalarını istiyoruz."
 
HEDEF TÜRK DERNEKLERİ

GARİP VAATLERİ

Hayatta daha başarılı olma, her insanın şu anda olduğundan daha yetenekli hale gelebileceği vaadinde bulunuluyor. İşte bu vaatlerini tarikat ilginç bir aletle gerçekleştiriyor. İnsan vücuduna 1.5 voltluk elektrik verilerek zihin kontrol aleti gibi çalışan, yalan makinesine benzetilen E-Metre aygıtı. 

 
Çalışma grubu başkanı Ursula Cabera da örgütün son günlerde Türk deneklerinin içine girerek, gençleri uyuşturucuyla mücadele için bilgilendirmeye yönelik propaganda çalışmalarında bulunduğunu belirterek, Türk vatandaşlarının bu konuda dikkatli olmalarını istedi.
 
İFTAR BİLE VERMİŞLER

Toplantıya katılan avukat Mahmut Erdem, Türk toplumunun Scientology adlı örgütü yeteri kadar tanımadığını ve örgütün Berlin başta olmak üzere büyük kentlerde camilere kadar sızdığını belirterek, "Ramazan ayında dinler arası diyalog adı altında iftar yemeği dahi düzenlediler. Türk toplumunu bu konuda iyi bilgilendirmemiz lazım. Çalışma grubu adı altında bundan böyle örgütün Türklere yönelik faaliyetlerini yakından izleyeceğiz. Bakanlığın hazırladığı Türkçe broşürle vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz" dedi.

Kurucu kendini peygamber sayıyor

ÜNLÜLER TARİKATI

Scientology, özellikle son yıllarda Hollywood yıldızlarının konuyla ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Scintology’nin ünlü aktör, Tom Cruise’dan John Travolta’ya, Kristie Alley ve Rock’n Roll efsanesi Elvis Presley’in eşi Priscilla Prestley ile kızı Lisa Marie Presley’e kadar dünyaca ünlü müritleri var. Kurucusu L. Ron Hubbard'ın tanımlamasıyla 'gerçeği aramak' anlamına gelen Scientology dünyanın en hızlı yayılan dini kabul ediliyor.


Scientology, kurucusu Lafayette Ron Hubbard'ın tanımlamasıyla 'gerçeği aramak' anlamına geliyor. Hubbard, iki yüzü aşkın bilim-kurgu, gerilim, polisiye, macera romanı ve bir çok da makalesi olan bir yazar.

Scientology’nin temeli de, Hubbard’ın kaleme aldığı “Exkalibur“ adlı bir makalesine dayanıyor. Scientolojistlere göre Hubbard yarı peygamber, yarı öğretmen, yarı kurtarıcı. Yazdığı her kelime Tanrı kelamı gibi değer görüyor.

1954'te doğan Scientology’nin 159 ülkede 10 milyon üyesi ve 6 bin kilisesi olduğu iddia ediliyor. Tarikatın toplam değeri milyarlarca doları bulan yedi kıtaya yayılmış gayrimenkulleri mevcut. Ancak, ABD’de 1993'ten beri, vergiden muaf tutulan Scientology Kilisesi, üyeleri ya da finans kaynakları hakkında bilgi vermiyor.
Scientology köklerini Budizm, Hinduizm ve Hıristiyanlık dahil olmak üzere pek çok dinden alıyor.