BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Tarihi Kılıç Ali Paşa Camii'nde yangın

Beyoğlu Tophane'de bulunan Kılıç Ali Paşa Camii'nde henüz belirlenemeyen sebepten yangın çıktı

Abone ol

Beyoğlu Tophane'deki tarihi Kılıç Ali Paşa Camii'nde restorasyon çalışmaları sırasında yangın çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın çevrede paniğe yol açtı. Yaklaşık yarım saat süren söndürme çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alındı.

Olay saat 15.20 sıralarında Tophane'de bulunan tarihi Kılıç Ali Paşa Camii'nde meydana geldi. İddiaya göre restorasyon çalışması yapılan camide henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Caminin etrafındaki tahta iskeleye sıçrayan yangın, boya maddelerinin de etkisiyle bir anda büyüdü. Alevler son cemaat yerinde mihrabı ve orta kubbeyi sardı. Yangın sırasında inşaatta bulunan işçiler camiyi hemen tahliye etti. Olay yerine Beyoğlu, Şişli ve Fatih grubundan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Merdivenli itfaiye araçlarının da müdahalesiyle yangın yarım saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangın sebebiyle çevrede büyük panik yaşandı. Olası bir yaralanmaya karşı ambulanslar olay yerinde hazır bekletildi. Polisler de olay yerine güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

MİMAR SİNAN'IN ESERİYDİ

Tarihi cami 1580-1587 yılları arasında Kaptan-ı Derya Kılıç Ali tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştı. Geçtiğimiz yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından restorasyon çalışmalarına başlanmıştı. Yangının çalışmalar sırasında çıkmış olabileceğini söyleyen Kılıç Ali Paşa Camii Dernek üyelerinden Uğur Özkan, "Yangın iskeleden çıktı diye biliyoruz. İç tarafta tahta iskeleler var, vernikler var. Büyük bir ihtimal orada elektrik aksanı var. Oradan çıktı diye tahmin ediyoruz. Geçen sene başlamıştı Mayıs-Haziran aylarında bitmesi gerekiyordu. Mimar Sinan'ın son eserlerinden biridir bu cami. İçeride türbe falan. Tam içeride bir şey var mı bilmiyoruz. Çok ciddi bir hasar gözükmüyor. Özellikle şu dış mihrapta son cemaat yerinde bir şey var. Caminin içinde var mı yok mu bilmiyoruz. İnşallah yoktur." ifadelerini kullandı.

Yangını ikindi namazından çıktıktan sonra gördüğünü belirten bir vatandaş, "Yangını dilsiz bir bayan görmüş. Bize bir şeyler söylemeye çalışıyordu. Koşarak yanan camiye geldik. Tadilat çalışması vardı. Alevler çıkıyordu. İtfaiye geldikten sonra duman daha da çoğaldı. Çığlık atıldı. İşçiler dışarı çıktı. İtfaiye geldi ambulans geldi müdahale ettiler yangın söndürüldü." şeklinde konuştu.