BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL

Tansu Çiller 28 Şubat'ı anlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller de 'mağdur' olarak ifade verdi

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller 'mağdur' sıfatıyla dinlendi. Ankara Adalet Sarayı'na gelerek ifade veren Çiller çıkışta bir basın açıklaması yaptı.

Kimseden şikayetçi olmadığı belirten Çiller, ''Geniş kapsamlı soruşma ve çalışma süreci tamamlanıyor.Bu süreç içerisinde görülüyor ki o dönemin hükümetinin özellikle doğru yol kanadı hedef seçilmiş.'' dedi.

Çiller, yaklaşık 2,5 saat süreyle soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarından Mustafa Bilgili'ye ifade verdi. Çiller'e ifadesi sırasında avukatı Salih Çelen de eşlik etti.

İşte Çiller'in açıklamaları;

O DÖNEM HÜKÜMETİN DOĞRU YOL KANADI HEDEF SEÇİLMİŞ

Geniş kapsamlı soruşma ve çalışma süreci tamamlanıyor. Üzüntüyle görülüyor ki o dönemin hükümetinin özellikle Doğru Yol Partisi kanadı hedef seçilmiş. Birinci amaç olarak Doğru Yol Partisi'ni çökertmek olarak Batı Çalışma Grubu kapsamlı bir çalışma sürdürmüş. Bunu yapmak için bu partinin genel başkanını o dönemde ölçülü ve doğrudan yıpratabilmek için her türlü haber ve her türlü imkanın kullanılması gerektiğini, birinci amaç olarak belirlemiştir

ÖNEMLİ OLAN MİLLETİN MAĞDURİYETİDİR

Bu sürecin sonucunda Refah Partisi de kapatıldı ve hükümet düşürüldü. Görülüyor ki her darbede olduğu gibi mağdur olan milletimiz olmuştur. Bu yakın tarih farklı yazılmış millet farklı algılatılmış demokrasi dışı yöntemlerle meclisin yolladığı aritmetik tahrip edilerek milletvekili transferleri ile yeni hükümet kurulmuş ve bizim içimizde bulunan hükümet düşürülmüştür. Önemli olan milleitn mağduriyetidir. Millet sacede milli iradenin ipotek altına aldığı dönemde yaşamamıştır. Bugün burada bundan fazlasını ifade etmek istemiyorum Bugün sadece dinledim toplanan bilgileri gördüm belgelere şahit oldum.

KİMSEDEN ŞİKAYETÇİ OLMADIM

Bugün görüşlerimi açıklamak yerine yargı sürecinin devam ettiği ortamda görüşlerimi daha ileride Meclis araştırma komisyonunda daha verimli buluyorum orada elbet buradan çıkarılacak dersleri ve yapılması gerekenleri hep birlikte tespit edeceğiz. Kimseden şikayetçi olmadım.