BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tank kafalı siviller namlu gibi kalemler

12 Eylül davasına ilişkin ilginç bir yorum geldi. Kenan Evren'in yargılanmasına AK Partili Elitaş farklı bir bakış açısı getirdi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 12 Eylül davasına ilişkin, ''Tank kafalı sivillerin normal hale dönüştürülmesi, kalemlerini namlu gibi kullanan gazetecilerin demokratik bir hal alması, Türkiye açısından çok önemlidir'' dedi.

Teknik Eğitim Vakfı Kayseri Şubesi'nin etkinliğinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Elitaş, 12 Eylül'de kimin, nerede olduğuna değil, 12 Eylül'den kim hesap sorduğuna dikkat etmek gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 12 Eylül halk oylamasında ''hayır'' dediğini anımsatan Elitaş, şöyle devam etti:

''Ama bu millet, 12 Eylül halk oylamasında yüzde 58 'evet' dedi. 'Evet' diyenlerin içerisinde MHP'liler ve CHP'liler de vardı. Sağduyu 'evet' kampanyasında birleşti ve bugün bu hale geldi. En önemli mesele şudur ki, bundan sonra her kim darbe yapmaya heveslenecekse, onların heveslerini kursağında bırakan bir dönemin başlangıcıdır 4 Nisan 2012. Türkiye'nin demokrasi yolunda attığı adımların önündeki engelleri kaldıran en önemli unsurlardan biridir 4 Nisan 2012. Zamanında 'yargılanamaz' diyenler, bugün mahkemeye müdahil olmak için yarışa girdiler. Ne olursa olsun CHP'nin ve MHP'nin, 12 Eylül darbesinin ve daha önceki darbeleri de yargılama konusunda müdahil olarak yarışa girmeleri, demokrasi açısından çok önemli bir gelişmedir.''

Perşembe günü 110 milletvekili ile birlikte, Türkiye'deki darbeler ve sebeplerinin araştırma için komisyon kurulmasıyla ilgili önerge verdiklerini anımsatan Elitaş, ''Bu hafta umuyorum TBMM'de komisyon kurulmasıyla ilgili görüşmeler yapılacak. Meclis'teki milletvekili arkadaşlarımız 'evet' dediği takdirde, 27 Mayıs 1960'tan bu tarafa Türkiye'deki gerçekleşmiş darbeler araştırılacak, tartışılacak ve Türk kamuoyuyla paylaşılacak'' dedi.

-12 Eylül yargılaması

Elitaş, ''12 Eylül yargılama sürecinin bazı kesimler tarafından sembolik olarak gösterilmesini nasıl değerlendirdiği'' yönündeki soruya, ''Tank kafalı sivillerin normal hale dönüştürülmesi, kalemlerini namlu gibi kullanan gazetecilerin demokratik bir hal alması, Türkiye açısından çok önemlidir. O söyleyenler kimse, bu hareketi hafifletmek, sulandırmak, Ergenekon davasını bu süreç içerisinde sulu bir hale getirip, farklı farklı anlamlara taşımak için gayret gösterenlerdir'' cevabını verdi.