BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.435,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Talabani'den Kılıçdaroğlu'na tebrik

Ssoyalist Enternasyonele katılan CHP lideri Talabani ile görüştü. Talabani'den Kılıçdaroğlu'na davet var.

Abone ol

Yunanistan'da Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'na katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile biraraya geldi.

Talabani, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme öncesi Türkiye'deki gelişmeleri soran gazetecilere açıklama yaptı.

Talabani, "Ben buraya Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmeye ve ilişkileri güçlendirmeye geldim. Kendisini Irak'a davet ediyorum" dedi.

Talabani, CHP'yi seçimlerde aldığı başarı nedeniyle tebrik ederken, partinin gerek oy oranını gerekse milletvekili sayısını arttırdığını vurguladı.

BDP'nin meclise girmeme kararını değerlendiren Talabani, "Türk politikacılar kendi sorunları çözecek kadar olgundur. Irak'tan tavsiye alacak değiller" dedi.

Suriye'deki gelişmelere dair Talabani, "Türkiye, Suriye'de krizin çözülmesinde önemli rol oynayabilir" şeklinde konuştu.

BAYKAL TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Baykal döneminde CHP'nin izlediği politikalar nedeniyle Sosyalist Enternasyonal’e katılımı tartışma konusu olmuş ayrıca Baykal 2007 yılında Talabani ile de Zirve'de gerilim yaşamıştı. Bütün bu tartışmalardan sonra Baykal 2008 yılından sonra Zirve toplantılarına katılmadı. Kılıçdaroğlu döneminde ise ilişkiler yeniden kuruldu.